İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘askıda fatura’ uygulamasında ilk verilere göre, 7 saatte ihtiyaç sahibi 16 bin 100 ailenin 2 milyon 73 bin 580 liralık faturasının ödendiğini açıkladı

İmamoğlu, 'askıda fatura' uygulamasının ilk verilerini paylaştı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “askıda fatura” uygulamasına ilişkin ilk verileri sosyal medya hesabından paylaştı.

İmamoğlu’nun açıkladığı verilere göre, uygulamanın ilk 7 saatinde, ihtiyaç sahibi 16 bin 100 ailenin, 2 milyon liradan fazla borcu hayırseverler tarafından ödendi.

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle maddi sıkıntı yaşayanlar için “Askıda Fatura” uygulamasını başlatmıştı. Uygulamayla birlikte, faturasını ödemekte zorlananlara destek sağlanmasına belediyenin aracılık edeceği bildirilmişti.

İmamoğlu 4 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, "Askıda Fatura kampanyamıza 24 saatte ihtiyaç sahibi 8.691 aile başvurdu." İfadelerini kullanmış ve yine aynı tarihte, açıklamada uygulamanın ödeme sisteminin açıldığını duyurmuştu.

İmamoğlu, askıda fatura uygulamasına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“İstanbul’da, hayatını günlük gelirle kazanan milyonlarca insan, neredeyse 2 aydır çalışamıyor. Evlerine ekmek getiremiyorlar. Hayat, her geçen gün zorlaşıyor. Bu tablo, bize dayanışmayı daha da güçlendirmemiz gerektiğini gösteriyor. İBB olarak, her gün on binlerce aileye gıda yardımı, alışveriş kartı yardımı ve nakdi destek vermeye devam ediyoruz. Ancak hayat sadece bununla sınırlı değil. Vatandaşların gelir kaybı nedeniyle ödenemeyen faturaları da var. Pandemi süreci nedeniyle İstanbul’da 3 ay boyunca su faturası ödemeleri ertelendi. Ancak 3 ay sonra bu faturalar, mevcut faturalarla birlikte ödenecek. Yani birikmiş bir borç olarak, ihtiyaç sahiplerini zorlayacak. Doğalgazda ise yasal olarak fatura ertelemesi ne yazık ki yapılamadı. İBB olarak, bu zor günlerde ihtiyaç sahibi ailelerle dayanışmayı artırmak adına, yeni bir adım daha atıyoruz. Bu süreçte çok sayıda vatandaşımız dayanışma duygusuyla bizimle iletişime geçiyor ve ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarımıza destekte bulunmak istediğini paylaşıyor. ‘Ben ne yapabilirim’ diye soruyorlar. Şimdi aylık faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz.”