YSK’nin hükümetin baskısıyla 23 Haziran için tekrar seçim kararı aldığı İstanbul’da kampanya hazırlıkları başladı. Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimlerinde izlediği hatta ısrarlı. Kampanyasını doğrudan temas üzerine kurmaya devam edecek. Karşısındaki kalabalık ekibe rağmen tek başına merkezi dolduracak. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in bu seçimde de Ankara’dan destek olması bekleniyor. GENEL DEĞİL, YEREL SEÇİM CHP ve […]

İmamoğlu aynı, Erdoğan kararsız

YSK’nin hükümetin baskısıyla 23 Haziran için tekrar seçim kararı aldığı İstanbul’da kampanya hazırlıkları başladı. Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimlerinde izlediği hatta ısrarlı. Kampanyasını doğrudan temas üzerine kurmaya devam edecek. Karşısındaki kalabalık ekibe rağmen tek başına merkezi dolduracak. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in bu seçimde de Ankara’dan destek olması bekleniyor.

GENEL DEĞİL, YEREL SEÇİM

CHP ve İmamoğlu’nun net olduğu bir başka konu ise İstanbul seçimlerini referanduma dönüştürmemek oldu. Yerel seçim havasını değiştirmeden, İstanbul ve İstanbulluları merkeze alan bir kampanya hazırlanıyor.

Kampanya 31 Mart’tan bu yana yaşanan gelişmeler de dahil edilecek. Özellikle YSK kararının hukuksuzluğu tüm ayrıntıları yurttaşa anlatılması planlanıyor. Bununla ilgili farklı materyaller de hazırlanma aşamasında.

BAHÇELİ VARSA BEKA DA VAR

Yandaş medya AKP’nin kampanyanın sözünden başlayarak neredeyse her şeyi yeniden kurgulayacağını yazıp durdu. Özellikle ‘beka’ söyleminden vazgeçileceğini kesin dille ifade etmeye başladılar. Ama hem Erdoğan’ın hem de Bahçeli’nin yöneliminin hiç de bu yönde olmadığı ortada.

Devlet Bahçeli, seçimin tekrarlanacağı kararını açıkladığı andan itibaren sürecin tamamında İstanbul’da olacağını ifade ederek kampanya bir anlamda el koymuş oldu. Bahçeli, kampanyanın dilinden de rahatsız değil. Hem Cumhur İttifakı hem de onun söylemi olan ‘beka’ meselesi ana slogan olmaya devam edecek.

Bahçeli’nin çizdiği hattın AKP içindeki vazgeçilmezi kuşkusuz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Seçimden sonra çok fazla ortalarda gözükmeyen Soylu’nun önümüzdeki haftayla birlikte sahada olması bekleniyor.

BİNALİ YILDIRIM YİNE YOK

Binali Yıldırım seçim sonrası yaptığı değerlendirmede “adaylar yarışmadı” diyerek kampanyayı eleştirmişti. Yıldırım’ın kampanyada daha aktif pozisyon istediğini ifade etmesine rağmen 23 Haziran’da da rolünde bir değişiklik olmayacağına benziyor. AKP, Yıldırım için korumaların azaltılması, halkla daha sık buluşması programlar hazırlanırken Erdoğan, “Her ilçede miting yapacağım” diyerek 45 güne el koydu.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan etrafında şekillenecek bir kampanyaya AKP içinde de itiraz var. Parti içindeki bazı isimlerin “31 Mart’ta başarısız olan bir yöntemde neden ısrar ediliyor” sözleri MKYK toplantısında da ifade edilmiş.