RTÜK'ün Halk TV ve TELE 1'e 5 gün yayın durdurma cezası vermesine ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya açıklamasına tepki gösteren İBB Başkanı İmamğolu, "Baskı ortamı ülkenin nefesini kesmektedir" dedi

İmamoğlu: Baskı ortamı ülkenin nefesini kesmektedir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, RTÜK'ün Halk TV ve TELE 1'e 5 gün yayın durdurma cezası vermesine ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya açıklamasına tepki gösterdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) alınan kararla Halk TV ve TELE 1'e 5 gün yayın durdurma cezası verildi. Program durdurma yerine yayın cezası verilmesi nedeniyle iki televizyon kanalının ekranlarının beş gün kararacağı bildirildi.

İki televizyon kanalı aynı cezayı bir kez daha alırsa, lisansları iptal edilecek ve yayın hayatları son bulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, baskı ortamının ülkenin nefesini kestiğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Halk TV ve TELE 1 ekranlarının karartılması, sosyal medya mecralarının kapatılmak istenmesi asla kabul edilemez. Türkiye’nin güvene ihtiyacı varken, baskı ortamı ülkenin nefesini kesmektedir. Demokrasi ve fikir özgürlüğüne sahip olmayan bir ülke hiç bir alanda zenginleşemez."

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, "83 milyonun sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu kapsamda hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bu mecraların hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmeyi ümit ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, "Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" demişti.