İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğramasına yönelik açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Hulusi Akar’ın ‘Mesajı verdiniz’ ifadelerine ilişkin “Neyin mesajı?” diye sordu. İmamoğlu önceki gün kendisini ve CHP’yi hedef alan Güneş Gazetesi’nin provokatif manşetine ilişkin dava açacaklarını ifade etti. İmamoğlu’nun açıklamasına şöyle devam etti: “Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Gerekli yasal işlemlerin yapılmasını umuyorum. Talihsiz […]

İmamoğlu: Bazı gazete manşetleriyle ilgili dava açacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğramasına yönelik açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Hulusi Akar’ın ‘Mesajı verdiniz’ ifadelerine ilişkin “Neyin mesajı?” diye sordu.

İmamoğlu önceki gün kendisini ve CHP’yi hedef alan Güneş Gazetesi’nin provokatif manşetine ilişkin dava açacaklarını ifade etti.

İmamoğlu’nun açıklamasına şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Gerekli yasal işlemlerin yapılmasını umuyorum. Talihsiz açıklamalar yapıldı. Bu işin sanası banası yok. ‘Mesajınızı verdiniz’ gibi sözler duyduk dün. Bu ülke bizim. Her yere gideriz. Bu tür talihsiz açıklamaların derhal bitmesini bekliyorum.

Maltepe’ye gelenlerin gelmeyenlerin duasının bizimle olduğunu biliyorum. Söylediğimiz her söz ilk ne ise son gün de odur. Gerçekten kamu gücünü kendi gücümüz görmeyeceğiz. Yeni nesil bir siyaset anlayışını 16 milyon hemşehrimle birlikte başaracağız.”

Bahçeli’ye yanıt

Bahçeli’nin İstanbul seçimleri beka meselesidir” sözleri sorulunca İmamoğlu, “Hangi gerekçelerle konuştuğunu bilemiyorum Sayın Bahçeli’nin, o yüzden cevap verilecek bir konu değil şu an için. Seçim bitmiştir, sonuç belirlenmiştir, mazbatamızı aldık. YSK’nın, Türkiye demokrasisi açısından tarihi görevini en doğru şekilde yerine getireceğine olan inancım tam. Bizim süreci yönetmemize dair karar vereceğine olan inancım tam” yanıtını verdi.

Verilerin kopyalanması

“Dijital verilerin kopyalanmasıyla ilgili komplo teorilerinin üretilmesini izliyorum. Önce tespitlerin yapılıp süreci devam etmesi gerekir” diyen İmamoğlu, Veri kapasiteleri ne durumda, ne oldu? İncelemeler yapılması doğru bir süreçtir. Kanun ne emrediyorsa odur. Komplo teorileri üreten arkadaşların hayal güçlerini hayretle izliyorum.Doğal akışında gitmiyor her şey. Uygulamaları Mayıs meclisine hazırlayacağız. Ulaşımdan suya varıncaya kadar gündeme alacağız. Bugünkü mecliste olma olanağı yok. Genel gündemler olacak. Sosyal medya hesabından yayımlayacağız. Buradan takip edebilecekler.

Şu ana kadar bana bir istifa talebi gelmedi. Beni çok sevdiler öyle düşünüyorum. Ama elbette bazı değişiklikler olacaktır. Kamuoyuyla değişiklik olduğunda paylaşım yapacağız” ifadelerini kullandı.

Güneş gazetesine dava

İmamoğlu, provokatif manşetler ile halkı kışkırtan gazeteler hakkında dava açacağını belirtti.

“Gazete manşetleri ile ilgili dava açacağız. İnsanların duygularını, vatanseverliğini ayaklar altına alan yazan çizen insanların canı çok yanış herhalde. Bazı şeyler şanstır. Toplum da kişiler de bunu değerlendirmeli. Barışçıl ve kapsayıcı cümleleri devam etseydi. Gazeteciliği kışkırtmaya yönelik yapmayı da çok büyük bir suç olarak görüyorum. Umarım hukuk cezasını verir. Arkadaşlarımız işlemleri başlattı.

Ben Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde izlediği siyaseti ve söylemlerini beğendiğimi ifade ettim, hala da aynı noktadayım. Buradan malzeme çıkarmaya çalışanlar, akıllarını gözden geçirsinler.

65-70 yıldır para kazandığımız yer. Ekmeğimi kazanmaya devam edeceğim. Belediye başkanı iken de makul seviyede yapıyorum. Belediyelerden ihale alırsam yanlış olur. Ben buna izin vermem.”