İBB Başkanı İmamoğlu, şarkıcı Gülşen'in dört ay önce verdiği bir konserde kullandığı ifadeler gerekçesiyle tutuklanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Adaletsizliği, hukuksuzluğa dönük yapılan bütün hamleleri kınıyoruz. Bir kişinin dediği değil; adaletin, hukukun işletildiği bir ülke istiyoruz" dedi.

İmamoğlu: Bir kişinin dediği değil; adaletin, hukukun işletildiği bir ülke istiyoruz
Fotoğraf: Depophotos

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şarkıcı Gülşen'in nisan ayında verdiği bir konserde bir imam hatip mezunu ile ilgili kullandığı ifadeler gerekçesiyle tutuklanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bir kişi, ettiği bir söz üzerine, bir kişi istiyor diye bir sanatçı hapse atılıyorsa bu olmaz. Yanlış yaptı diye, bir insanı üzdü diye, sadece o insanın duygularını rencide etti diye hapse atılıyorsa olmaz. Adaletsizliği, hukuksuzluğa dönük yapılan bütün hamleleri kınıyoruz. Bir kişinin dediği değil; adaletin, hukukun işletildiği bir ülke istiyoruz" dedi.

İmamoğlu, Pendik’teki Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gülşen hakkında verilen tutuklama kararını değerlendirdi.

'HUKUK VE ADALET, BİR KİŞİ İÇİN DEĞİL HERKES İÇİNDİR'

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bir kişi, ettiği bir söz üzerine, bir kişi istiyor diye bir sanatçı hapse atılıyorsa bu olmaz. Yanlış yaptı diye, bir insanı üzdü diye, sadece o insanın duygularını rencide etti diye hapse atılıyorsa olmaz. Hata yapmış olabilir, hakaret etmiş olabilir ama hakkı hapis değildir. Hukukun yerine geldiği ortamlar, adaletin varlığı ancak, bizim önümüze az önce bahsettiğim ışığı yakabilir. Aksi takdirde çok sıkıntılı bir ortamı hepimize yaşatabilir. Hukuk ve adalet, bir kişi için değil. Hukuk ve adalet, toplum içindir, insanlık içindir, herkes içindir; kuralları evrenseldir.

Dolayısıyla biri hakaret ettiğinde 'ne güzel laf etti', biri hakaret ettiğinde 'hemen hapse atalım' yolculuğu değildir hukuk, adalet. Hukuk ve adaletin kuralları vardır, cezası yapılacağı zaman ya da ifa edileceği zaman uygulanma biçiminde eşitlik vardır. Hukuk ve adalet artık tüm dünyada öylesi tartışılıyor ki nereye giderseniz gidin aynı uygulamalarla muhatap olmanın mücadelesi verilmektedir.

Türkiye'de bu anlamsız süreci yaşatan aklın sona ereceği zamana doğru hep birlikte gidiyoruz. İşte bu mücadele de bir seferberlik mücadelesi. Bu, siyasi bir mücadele değil. Gerçekten toplumun akılla, bilimle, eşitlikle, özgürlükle, adaletle buluşma mücadelesi. Bu manada bu yolculuğun, bu aklın dışındaki tüm tutumları kınıyoruz. Adaletsizliği, hukuksuzluğa dönük yapılan bütün hamleleri kınıyoruz. Bir kişinin dediği değil; adaletin, hukukun işletildiği bir ülke istiyoruz."

ANKA