İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hemşire Ömür Erez'in çalıştığı aile sağlığı merkezinde öldürülmesine ilişkin, “Bir sağlık çalışanına, bir kadına yapılan bu saldırıyı aklımız almıyor; vicdanımıza sığmıyor” dedi.

İmamoğlu: Bir sağlık çalışanına, bir kadına yapılan bu saldırı vicdanımıza sığmıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rahmi Uygun tarafından öldürülen hemşire Ömür Erez için başsağlığı mesajı yayınladı.

Kartal’daki 10 Numaralı Aile Sağlık Merkezi'ne gelen, hakkında 20 ayrı suç kaydı bulunan Rahmi Uygun, 33 yaşındaki hemşire Ömür Erez'i silahla vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan saldırgan Rahmi Uygun, polisin operasyonları sonucu Bağcılar'da yakalandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu tür saldırıların vicdanlara sığmadığını belirterek, hayatını kaybeden Ömür Erez’in yakınlarına başsağlığı diledi.

İmamoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Bir sağlık çalışanına, bir kadına yapılan bu saldırıyı aklımız almıyor; vicdanımıza sığmıyor. Kartal’da bir aile sağlığı merkezinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden hemşire Ömür Erez’e Allah’tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”