İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aşura Matem Merasimi'nde yaptığı konuşmada, "İslam, mazlumlara sahip çıkmayı öğütler, kardeşliği ve barışı öne çıkarır. Bu topraklar üzerinde hepimiz biriz ve kardeşiz. Toplumu kutuplaştıranlara, kardeş kavgası çıkarmak için çabalayanlara asla ve asla izin vermemeliyiz. Güçlü, huzurlu ve sağlıklı bir toplumu ancak ve ancak hep birlikte böyle inşa edebiliriz" dedi.

İmamoğlu: Bu topraklar üzerinde hepimiz biriz ve kardeşiz
Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde bugün düzenlenen Aşura Matem Merasimi’ne katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı merasimde konuşan İmamoğlu, mateminin acısını paylaştığını belirterek, "İslam, mazlumlara sahip çıkmayı öğütler, kardeşliği ve barışı öne çıkarır. Bu topraklar üzerinde hepimiz biriz ve kardeşiz. Toplumu kutuplaştıranlara, kardeş kavgası çıkarmak için çabalayanlara asla ve asla izin vermemeliyiz. Farklılıklar üzerinden bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara bir arada, güçlü durarak en güçlü yanıtı vermeliyiz. Güçlü, huzurlu ve sağlıklı bir toplumu ancak ve ancak hep birlikte böyle inşa edebiliriz" ifadelerine yer verdi.

"Bu matem, hepimizin ortak matemidir" vurgusu yapan İmamoğlu, "Özellikle Ehlibeyt sevgisi ve yürekleri yanan siz Caferi kardeşlerimiz için ayrı bir acı ve ayrı bir matemdir. Kerbela, hepimiz için Rugayye’nin gözyaşları, Ali Asker’in beşiği, Abbas’ın sancağı taşıyan kolu, Hür Şehit’in inancı ve adanmışlığı, Hz. Hüseyin’in mücadelesi ve zalime büyük direncidir. Kerbela’nın acısı bin yılı aşkın süredir kalbimizden çıkmamış ve asla çıkmayacaktır. Sevinçlerimiz gibi acılarımız da bizleri yakınlaştırıyor ve güçlendiriyor. Ortak bir geçmişi paylaşıyoruz. Hepimiz biriz ve birlikteyiz. Daha güzel bir geleceği de yine birlikte paylaşacağız. Bu topraklarda barış ve kardeşliği, güzel iklimi beraberce daima koruyacağız" diya konuştu.

"HERKESE EŞİT DURAN BİR YEREL YÖNETİM OLMA GAYRETİNDEYİZ"

Üç yılı aşkın bir süredir İstanbul’da herkese eşit duran bir yerel yönetim olma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Farklı inanç gruplarının ihtiyaçlarına çözüm üretmek için İnanç Masası kurduk. Başta cenaze hizmetlerindeki kapsayıcılık ilkesi doğrultusunda bir gelişim ortaya koyarak, inanç gruplarından din görevlileri ve gassallar, artık belediyemizde Caferi vatandaşlarımız için de görev yapıyor. Caferi din görevlilerimiz, Caferi yurttaşlarımız için İBB’de görev yapıyorlar. İstanbul’da yaşayan ve vergisini veren her insana görev sunmakla yükümlüyüz.

Caferi kardeşlerimizin ibadethaneleri, sosyal mekanları, hiçbir ayrımcılık olmadan eşit hizmet ilkesiyle karşılanmalıdır. Bunun farkındayız. Dolayısıyla biz de Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi başta olmak üzere bütün Caferi inanç merkezleri ve camileriyle ilgili en üst seviyede bütçemizden İstanbul halkı adına hemşerilerimizin hizmetine ayıracağımızdan hiçbir Caferi kardeşimizin şüphesi olmasın.

Hz. Hüseyin’i ve Kerbela olayında şehit edilen tüm canları bir kez daha saygı ve rahmetle yad ediyorum ve dua ediyorum. Allah’ın bir daha bize, insanlığa, İslam alemine ve milletimize böyle acılar yaşatma ve gösterme.”

(ANKA)