Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’ye ilişkin “Bugün iktidarın düştüğü durum yorgunluk değil mental çürümüşlük” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
İmamoğlu: Bugün iktidarın düştüğü durum yorgunluk değil mental çürümüşlük

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de “İlker Karagöz ile Çalar Saat” programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP iktidarı hakkında değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, “Bugün iktidarın düştüğü durum yorgunluk değil mental çürümüşlük” dedi.

'MONTAJ' TEPKİSİ

İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı canlı yayın ve mitinglerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait olduğunu iddia ettiği görüntülere ilişkin "Medyanın baskı altında olduğu bu dönemde bunları gösterirseniz halk inanabilir" diye konuştu.

28 Mayıs'ta yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna ilişkin konuşan İmamoğlu, "Bu seçim demokrasinin kuvvetlenmesi ya da yok olması seçimi. Bu seçimi memleketin geleceği açısından tarihi olarak görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

SOYLU'NUN 'ALLAH BİZİ YAKAR' AÇIKLAMASINA TEPKİ

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sığınmacı politikasına ilişkin söylediği "Kardeşlerimizin hiçbirini can güvenliğinin olmadığı bir noktaya teslim edemeyiz, Allah bizi yakar" ifadelerine "Şuan gönderemeyiz ama 'planımız şu' de. Mesele 'Suriyelilerin' ötesine geçmiş. Yabancılar tabi ki gayri menkul alabilir, ülkeye gelebilir. Ama benim ülkemin gayri menkulu üzerinden vatandaşlık satamazsın" sözleri ile tepki gösterdi.

HÜDAPAR AÇIKLAMASI

İmamoğlu, seçimlerde Erdoğan'ı destekleyen ve AKP listelerinden Meclis'e giren HÜDAPAR'a ilişkin, "HÜDAPAR'ın kadınlarla ilgili bakışına tamamen karşıyım. Kadınları, kız evlatlarımızı baskı altında tutacak söylemlerde bulunanlar, karşısında İmamoğlu'nu bulacak. Hayatımı bu memleketteki kadın eşitliğine adayacağıma ant içerim" dedi.

Soylu'nun, dün, Gazi Mahallesi’ni ziyareti sırasında yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, "Vatandaşa PKK'lı deyip 'oh oh' diye anons eden bakan devletin hangi verisini sana güvenle sunabilir ya da ona ben inanacağım" diye konuştu.