İstanbullulara salgın tedbirlerine uymaları ve mümkün olduğunca evde kalmaları uyarısında bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, "Veriler bize bunu gösteriyor" dedi. İmamoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a da yüz yüze sınav mesajı gönderdi.

İmamoğlu’dan İstanbullulara uyarı: Lütfen evde kalmaya devam edelim, veriler bize bunu gösteriyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, sosyal medyadan İstanbulluları uyaran bir açıklama yaptı. Koronavirüs verilerine dikkat çeken İmamoğlu, 'Lütfen evde kalmaya devam edelim, veriler bize bunu gösteriyor' dedi.

İmamoğlu Twitter üzerinden videolu bir paylaşım yaptı. İmamoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Tüm İstanbullulara bu şehrin belediye başkanı olarak uyarımdır;

Önlemlerin esnetilmesi hiçbir şekilde rehavete yol açmamalı, herkes uyarı ve tedbirlere harfiyen uymalı. Salgın hala gücünü koruyor. Lütfen evde kalmaya devam edelim, veriler bize bunu gösteriyor."

BAKAN SELÇUK'A YÜZ YÜZE SINAV MESAJI

Ekrem İmamoğlu Twitter'dan Milli Eğitim Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a bir mesaj gönderdi. İmamoğlu mesajında şunları söyledi:

"Gençlerden çok mesaj alıyorum...

Yüz yüze eğitim başlamamışken yüz yüze sınav dayatmasından şikayetçiler. Eğitimde eşitsizlikten ve salgından endişeliler. Gençler, Milli Eğitim Bakanlığı'mızın bu kararı gözden geçirmesini talep ediyor."