Bahçeli'nin eleştirilerine yanıt veren İmamoğlu "Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsunlar," demişti. İmamoğlu'nun açıklamasına yanıt da MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi.

İmamoğlu 'dikkatli olsunlar' demişti: MHP'den yanıt geldi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, İmamoğlu'nun Bahçeli'ye yanıtına yanıt verdi.

Yalçın açıklamasında, İstanbulluların kendisinden hizmet beklediğini, bunun aksine 'şark kurnazı ve ip cabazı' dediği İmamoğlu'nun siyasi çıkar için hareket ettiğini ileri sürerken, hesabını, 'Kemal Kılıçdaroğlu’nu ekarte ederek Cumhurbaşkanlığı adayı olmak' için yaptığını iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul dışına yaptığı ziyaretleri eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye verdiği yanıtta "Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsunlar. Gümüşhane'de MHP adına belediye başkanlığı yapmış, İBB’ye de 1.5 sene hizmet yapmış bir insanın adına manevi bir hizmeti yaptıktan sonra benim oraya niye gittiğimi sorgulayacağına bana bir tebrik telefonu açsaydı kıymetli genel başkan, mutlu olurdum" ifadesini kullanmıştı.

Yalçın da yanıtında "İmamoğlu cambazı, sadece kendi dalında oynasa olağan karşılanabilir. Ama o, CHP’den HDP’ye ‘ip’ uzatıyor, sonra üzerinde tehlikeli hareketler yapıyor. İstanbullu kendisinden hizmet beklerken o, yurdun çeşitli yerlerinde İP’li ve HDP’lilerle taklalar atıyor." dedi.

Yalçın şöyle devam etti:

"Ekrem Efendi’nin siyasi hesabı; Kemal Kılıçdaroğlu’nu ekarte ederek Cumhurbaşkanlığı adayı olmak, İstanbul’a hizmet dururken bolca yatırım yaptığı İP’in ve özellikle de HDP’nin oylarıyla kazanmak. Bu kirli hesap milletten döner.

imamoglu-dikkatli-olsunlar-demisti-mhp-den-yanit-geldi-935128-1.

Diyarbakır’a sergi bahanesiyle gidip HDP’lilerle poz verirken, evlatlarını HDP-PKK teröründen kurtarmaya çalışan aileleri, Diyarbakır annelerini görmezden gelmesi; Ekrem Efendi’nin ikiyüzlülükten de öteye pişkin ve utanmaz politika anlayışını yansıtıyor.

Daha İstanbul’a hizmette olgunlaşmadan ham meyve misali vatandaşın boğazına oturmaya, cin olmadan adam çarpmaya yeltenen bu politika akrobatının ipi ilk fırsatta halk tarafından çekilir.

İmamoğlu’na tavsiyemiz, cücelerle ikiyüzlülerin gerçek ebadını uzaktan geniş yansıtan konkav siyaset aynasına yakından ve “İYİ” bakması… O zaman, asıl niyetini gizlemek için robotlaştırdığı mürai çehresinin nasıl keçeleştiğini de fark eder."