İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun'un başkanlık yaptığı İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığını doğruladı. İmamoğlu, "Sözcülük makamının birtakım verdiği sonuçlardan dolayı ve toplumun da buna gösterdiği refleksten ve bazen ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda bir dezenformasyon çabası oluşturmasından dolayı sözcülük makamını kaldırdım" dedi.

İmamoğlu doğruladı: İBB Sözcülüğü birimi kaldırıldı

İstanbul Büyüklşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığı iddiasını doğruladı.

Florya Atatürk Kent Ormanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşımdır. Başka görevleri vardır. Daha önce yine benim kararımla bir sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm" dedi.

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Sözcülük makamının birtakım verdiği sonuçlardan dolayı ve toplumun da buna gösterdiği refleksten ve bazen ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda dezenformasyon çabası oluşturmasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım. Şu anda böyle bir makam yok. Murat Bey de diğer görevlerine devam ediyor."

Ekrem İmamoğlu’nun ‘Doğu Karadeniz Turu’ dönüşünde gazetecilerle çektirdiği fotoğraf tartışmalara neden olmuştu. Konu hakkında gazeteci İsmail Küçükkaya, Murat Ongun ile görüştüğünü söyleyerek, Ongun’un, “Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır” dediğini aktarmıştı.

Ongun ayrıca çağrılan isimleri İmamoğlu’nun onayladığını belirterek “Nagehan Alçı çok seviliyor oralarda” ifadesini kullanmıştı.