Ekrem İmamoğlu yönetiminin kararıyla AKP dönemi İBB'si hakkında ilk yolsuzluk dosyası hazırlanmış ve 23 isim hakkında suç duyurusu yapılmıştı. Suç duyurusu yapılan isimlerden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun talebiyle konu hakkındaki haberlere erişim engeli getirildi.

"İmamoğlu ilk yolsuzluk dosyasını yargıya taşıdı: 23 isme suç duyurusu" haberine erişim engeli

"İmamoğlu ilk yolsuzluk dosyasını yargıya taşıdı: Ulaştırma Bakanı dahil 23 isim hakkında suç duyurusu" haberlerine İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

Konuyla ilgili 297 ayrı haber linki erişim engeli kapsamına alındı. Erişim engeli talebi ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi. Karaismailoğlu, söz konusu haberde suç duyurusunda bulunulan isimler arasında AKP döneminin İBB Genel Sekreter Yardımcısı, ihale ve harcama yetkilisi olarak yer alıyordu.


Kararın gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Dosya içindeki internet çıktıları ve talep dilekçesi incelendiğinde talepte bulunanın T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev yapmakta olduğu, talebe konu haber içeriklerinde talepte bulunanın itibarını ve saygınlığını zedeleyecek şekilde yanlış anlamlar çıkartılabilecek söylemlerin bulunduğu, talebe konu içeriklerdeki anlatım, uslüp ve kullanılan ifadeler bir bütün olarak değerlendirildiğinde başlıkta kullanılan ifade ve öz ve biçim dengesinde dengenin bozulduğu, gerekli olmayan yakıştırmalar yapılarak amacın bu anlamda aşıldığı, bu yakıştırmaların AİHS 'de hukuk düzenimizin koruduğu ifade özgürlüğü ve basının haber verme hürriyetinin sınırlarının aşılarak talepte bulunanın saygınlığına yönelik Anayasa Mahkemesi'nin yerleşik içtihatlarında da yer alan ' ilk bakışta hak ihlali' oluşturabilecek, talep edenin saygınlığına yönelik saldırı niteliğinde içeriklerin bulunduğu, bu içeriklerin talepte bulunanın toplum nazarında itibarı ile diğer bireyler nezdindeki saygınlığını sarstığı ve manevi kişiliğini zedelediği kabul edilmekle talebe konu yayınların bu haliyle kişilik haklarını ihlal edici nitelikteki söylemler olduğundan 5651 Sayılı Yasa uyarınca yasal şartları oluşmakla, talep eden vekilinin dilekçesine konu içeriklere erişimin engellenmesine dair talebinin ayrı ayrı kabulüne dair karar vermek gerekmiş ve aşağıdaki şekilde karar verilmiştir."