Kanal İstanbul Projesi ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul Projesi hiçbir şekilde İstanbul'un gündemi değildir, bu şehre ihanettir" dedi

İmamoğlu: Kanal İstanbul Projesi İstanbul'un gündemi değildir, bu şehre ihanettir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan dün Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklama yaptığı bölümü paylaştı.

"Kanal İstanbul Projesi hiçbir şekilde İstanbul'un gündemi değildir, bu şehre ihanettir" diyen İmamoğlu, "Şehrimizin hiçbir sorununa çare olmadığı gibi başka sorunlara sebep olacak bu proje yerine depreme hazırlık, kentsel dönüşüm, ulaşım, eğitim, yeşil alan gibi önemli konularla ilgilenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

BAKAN TURHAN: KANAL İSTANBUL ÇEVRE DÜZENLEME PLANI KESİNLEŞTİKTEN SONRA İHALEYE ÇIKACAK

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Habertürk'ün aktardığına göre Turhan, “Teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. 1/100.000 ölçekli çevre düzenleme planının kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız” diye konuştu.