İmamoğlu: Karanlık girdaptan kurtulacağız
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu ilçe ziyaretlerine devam ediyor. İstanbul’un Zeytinburnu, Güngören ve Bayrampaşa ilçelerinde esnaf ve halkla bir araya gelen İmamoğlu, iktidarın yayınladığı montajlı videolara tepki gösterdi. İmamoğlu “İftirayla, kötü sözle iktidar olunmaz. Ucuz numaralardan medet umanlara devlet yönetimi emanet edilmez. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na terörist muamelesi yapan videolar hazırlıyorlar. Atmadıkları takla kalmadı" dedi.

İmamoğlu, yeniden düzenlenen Zeytinburnu Zübeyde Hanım Caddesi'nde inceleme gezisi yaptıktan sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Ardından Güngören'e geçen İmamoğlu, buradan Güngören Haznedar Mahallesi'nde kurulan semt pazarına geçen İmamoğlu, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Güngören'de de halkla buluşan İmamoğlu şöyle devam etti: “Ya karanlığın girdabına gireceğiz ya da hep birlikte aydınlığa çıkacağız. Birlikte aydınlığa çıkacağımıza hiç şüphem yok. Ben bu milletin aklına, sezgisine, öngörüsüne güveniyorum. Sizler bu öngörünüzle bize güvenerek 4 yıl önce dediniz ki; ‘bu şehrin büyükşehir belediye başkanı sen olacaksın.' Yetkiyi bize verdiniz. Biz de 4 yıldır sizlere hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz bu yola iktidarın asıl sahibinin millet olduğunu bilerek çıktık. Koltuk, emanet.  Bugün var, yarın yok. Koltuğun sahibi millet. Milletin dediği olur. Milletin oyuyla gelirsiniz, milletin oyuyla gidersiniz. Bu ahlakla yolumuza devam ediyoruz.”

İmamoğlu şunları söyledi: “Ucuz numaralardan medet umanlara devlet yönetimi emanet edilmez kardeşim. Video montajlaması yapıyor, vatandaşı kandırmaya çalışıyor. Hiçbirimizden de utanmıyorlar. Sonra kalkıp çıkıp diyorlar ki; ‘ama montaj ama şu ama bu…' Sonra da bu milletin vatansever evlatlarına terörist demeye kalkışıyorlar. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na terörist muamelesi yapan videolar hazırlıyorlar. Bunları yayınlıyorlar. Atmadıkları takla kalmadı. Bakın buradan bir kez daha söyleyeyim. Canları sıkılsın, önemli değil. Net; biz terörle iş birliği yapmıyoruz ve yapmayacağız.” Öte yandan Bayrampaşa’da esnaf ziyaretinde bulunan İmamoğlu’na bir pazarcı esnafı PKK’li, terörist imasında bulununca gerginlik yaşandı.