İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 yıllık ilçe belediye başkanlığının ardından, bu dönemde de engellenmeye devam edildiklerini belirterek, “Kimse bu devletin sahibi değil. Hiçbir hizmetin bir partisi olamaz. Yani CHP projesi, İYİ Parti projesi olmaz, devletin projesi olur. Milletin, kurumların projesi olur ve biz onları yapar, halka teslim ederiz. Bugün biz varız, yarın başka bir siyasi parti olabilir. Bunların hepsi can yakan işler” dedi.

İmamoğlu: Kimse bu devletin sahibi değil, hiçbir hizmetin bir partisi olamaz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gürpınar Polis Merkezi Amirliği, Mevlâna Camii, Müftülük, Kuran Kursu ve Taziye Evi'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık katıldı.

Burada konuşan İmamoğlu, ilgili kamu kurumlarının görevlilerinin törene katılmamasını eleştirdi.

"BEN BU FERYADI YAPMAK ZORUNDAYIM"

Bu tesislerin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Beylikdüzü'nde 5 yıl sürdürdüğüm ilçe belediye başkanlığının ardından İBB başkanı oldum. İlçe belediyesindeyken yaşadığım engellemeler İBB görevimdeyken de sürüyor. Ben, bu feryadı yapmak zorundayım. Çünkü, bu benim üzüntüm, yaram. Yaşadım ben bunu.

5 yıl boyunca bu ilçede yaşadım, şimdi de Büyükşehir'de yaşıyorum. 5 yıl boyunca Beylikdüzü'nde hiçbir kamuya dönük açılışımıza, etkinliğimize tek bir kez bir kamu görevlisi gelemedi. 2,5 yıldır da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gelemiyor.

Beni çağırdıkları her yere gidiyorum. Bir gün kızgınlıkla söyledim, 2-3 defa tekrar ‘Beni çağırsalar giderim’ dedim. ‘Ben 2,5 yıldır hiçbir bakanlığın açılışına davet edilmedim’ dedim, Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışına davet edildim. Eşimle beraber gittim. Gayet güzel de olmuş, teşekkür de ettim.

"HİÇBİR HİZMETİN PARTİSİ OLMAZ"

Yani kimse bu devletin sahibi değil. Hiçbir hizmetin bir partisi olamaz. Genel Başkanımızın huzurunda defalarca ifade ettim ki kendisinin bize en baştan beri tavsiyesidir. Yani CHP projesi, İYİ Parti projesi olmaz; devletin projesi olur. Milletin, kurumların projesi olur ve biz onları yapar, halka teslim ederiz. Bugün biz varız, yarın başka bir siyasi parti olabilir. Bunların hepsi can yakan işler.”

(ANKA)