İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB),“Mülakat var, ‘mülakat’ var. Yaklaşık 2 yıl önce, liyakatli mülakat örneğini İBB’de ilk kez gösterdik. Uygulamamız aynen devam ediyor” diyerek bir video paylaştı.

İmamoğlu "Mülakat var, ‘mülakat’ var" diyerek video paylaştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyede sözleşmeli personel hakkı kazanan adayların yaşadıkları mülakat deneyimine ilişkin videoyu sosyal medya hesabında paylaştı.

İmamoğlu, 9 Ocak 2020 tarihinde paylaştığı videoyu, “Mülakat var, ‘mülakat’ var. Yaklaşık 2 yıl önce, liyakatli mülakat örneğini İBB’de ilk kez gösterdik. Uygulamamız aynen devam ediyor” notuyla tekrar paylaştı.

İBB TV tarafından hazırlanan videoda yer alan ve belediye personeli olmaya hak kazanan kişilerin mülakat hakkındaki görüşleri şöyle:

İBB Bilişim Teknolojiler Öğretmeni Umut Meral: “Şeffaf ve gerçekten yeterliliklerimizi ölçmeye yönelik bir mülakat sürecinden geçtik.”

İBB Bilişim Teknolojiler Öğretmeni Elif Nur Çonak: Birçok kişi çevremde ‘torpilin yok giremezsin, boşuna başvurma o kadar beklediğine değmeyecek’ demişlerdi.

İBB Endüstri Mühendisi Duygu Yüksel: “Adaletli gördüğüm konuda açıkçası mesleki bilginin yüzdelik olarak biraz daha ağır basıyor olmasıydı. Kesinlikle adaletli olduğunu söyleyebilirim.”

İBB Grafiker İlkay Çoban: “Mesleki yeterliliklerimize göre genel kültür olarak hem de uygulama sınavı olarak bir sınava tabi tuttular. Bu sınav neticesinde alındık zaten.” (ANKA)