CHP Trabzon Milletvekili adayları, esnaf ziyaretlerinin ardından Trabzon Maraş Caddesi'nden CHP Parti il başkanlığı binasına kortej halinde giderken AKP ve MHP üyelerinin saldırısına uğradı. CHP birinci sıra Trabzon Milletvekili adayı Sibel Suiçmez, " Trabzon tarihinde böyle bir şey yaşanmamıştır. Bir hukuk devletine yakışmayan, seçim güvenliğini riske sokan bir durumdur" sözlerine yer verdi.

İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan saldırının ardından bir provokasyon da Trabzon'da

ONUR DURMUŞ

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine saldırı düzenlenmesinin ardından Trabzon'da da bir grup, CHP Trabzon Örgütü'ne saldırıda bulundu.

Trabzon’un en işlek caddelerinden biri olan Kahramanmaraş Caddesi’nde CHP'ye ait standın karşısına AKP yönetimi stant kurdu. 

CHP Trabzon Gençlik Kolları'nın 19.00'da etkinlik yaptığı sırada bir grup AKP ve MHP üyeleri CHP standına doğru ilerleyerek provokasyonda bulundu.

 Bunun üzerine CHP’nin standında da sloganlar atıldı.

 CHP yetkilileri, servis arabalarıyla kalabalık bir kitlenin alana getirileceğini öğrendikten sonra alanda kargaşa çıkmaması için çalışmalarını bitirme kararı aldı. 

Alandan alkış yaparak ayrılmak isteyen CHP teşkilatının Maraş Caddesi’nde Zorlu Grand Otel'i önünde yaklaşık 200 kişilik bir grup önünü kesti.

Grup, bozkurt ve rabia işaretleri yaparak 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

Standın bulunduğu alanda biriken grup ile önlerini kesen grup arasında kalan CHP Trabzon Teşkilatı, daha sonra alandan uzaklaştı.

Yaşanan saldırıya ilişkin BirGün'e konuşan CHP birinci sıra Trabzon Milletvekili Adayı Sibel Suiçmez, "Onlar bizi basmaya gelmişler. Bunu yapan Trabzon halkı değil. Kaybettiklerini anladılar ve eşkiyalık yapıyorlar" dedi.

Sibel Suiçmez, şu ifadelere yer verdi:

"CHP Gençlik Kolları ekibimiz bizim adaylarımızı Maraş Caddesi'nde meşalelerle karşıladılar. Bizim standımızın karşısında AKP'nin standı da vardı. 2-3 kişi vardı AKP'nin standı. Ben onların yanına giderek başarı diledim. Zaman sonra bizim standa ilgi olmasıyla beraber AKP stantında birden çoğalma oldu. Sürekli minibüsle gruplar gelmeye başladı. Bize bununla ilgili haberler geldi. Bozkurt ve rabia işaretleri yaparak bizi taciz etmeye başladılar. Biz hep güldük ve hiç muhatap olmadık. Biz 'hadi çocuklar toparlanalım' diyerek standımızı kaldırdık. Hep beraber alkış yaparak seçim kordinasyon merkezimize doğru yürümeye başladık.

"SONLARININ GELDİĞİNİ ANLADILAR"

Yürüdüğümüz yerde karşımıza doğru 250-300 kişilik bir grup gelmeye başladı. Önlerinde bir engelli vatandaşımız, AKP il ve ilçe başkanlarını ilk anda gördüm. Engelli arkadaş üzerime doğru yürüdü. İl ve ilçe başkanına elimi uzattım ama hiç oralı olmadılar. Bunun üzerine ellerimle ittim o grubu ve arkalarına düştüm. Arkadan yandaki milletvekili arkadaşımıza ve Gelecek Partisi il başkanımıza saldırmaya başladılar. Ben önceki dönem milletvekili Bahar hanıma seslenerek 'engel olun bu duruma' dedim. İl ve ilçe başkanları provakasyon yapanlardır. Onlar bizi basmaya gelmişler. Önde bir grup arkadan bir grup bizi sıkıştırdılar. Bunu Trabzon halkına bağlamak doğru değil. Bu çetelerin yaptığı bir harekettir ve halkan hiç destek alamadılar.

"EŞKİYALIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Trabzon tarihinde böyle bir şey yaşanmamıştır. Bir hukuk devletine yakışmayan, seçim güvenliğini riske sokan bir durumdur bu. Kaybettiklerini anladılar ve kaşıyarak burada olay çıkarmaya çalıştılar. Sonlarının geldiklerini anladılar. Yaptıkları eşkiyalıktan başka birşey değildir."