İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına ilişkin açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hukukun nasıl katledildiğini, bir kişinin iradesine teslim edilen bir devletin nasıl çürüdüğünü, intikam duygusunun hangi noktalara taşındığını gayet net görüyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi bu karanlıktan çıkaracağız" mesajı verdi. İmamoğlu, hakkında verilen cezanın onanması durumunda siyasi yasaklı hale gelecek.

İmamoğlu’na hapis cezası: Kılıçdaroğlu'ndan karar sonrası ilk açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'YSK üyelerine hakaret' iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılması ve hakkında başlayan siyasi yasak sürecine ilişkin, "Hukukun nasıl katledildiğini, bir kişinin iradesine teslim edilen bir devletin nasıl çürüdüğünü, intikam duygusunun hangi noktalara taşındığını gayet net görüyoruz" açıklamasında bulundu.

Sonuna kadar adaleti savunacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Adaletsizliği yapanlara da bunu asla bırakmayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Hukukun nasıl katledildiğini, bir kişinin iradesine teslim edilen bir devletin nasıl çürüdüğünü, intikam duygusunun hangi noktalara taşındığını gayet net görüyoruz. Biz sonuna kadar adaleti savunacağız. Adaletsizliği yapanlara da bunu asla bırakmayacağız."

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararının ardından İBB Başkanı İmamoğlu ile telefonda görüştü / Fotoğraf: BirGünKılıçdaroğlu, mahkeme kararının ardından İBB Başkanı İmamoğlu ile telefonda görüştü / Fotoğraf: BirGün

"ÜLKEYİ BU KARANLIKTAN ÇIKARACAĞIZ"

CHP lideri ilk ifadelerinin ardından sosyal medya hesabından yayınladığı videoda da "Hiçbir CHP'li zorbalar karşısında sinmez geri adım atmaz" dedi. Hukukun ve adaletin katledildiğine şahitlik ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz and içtik ve dedik ki ülkeyi bu karanlıktan çıkaracağız" diye konuştu.

"Bugün hukukun adaletin katline şahitlik ediyoruz. Bugün aklını ve vicdanını kiralamış insanlara şahitlik ediyoruz. 6 yaşında sistematik tecavüze uğramış bir çocuğumuzun faillerini gözaltına bile almayan 2 sene boyunca görmezden gelenler bugün İmamoğlunu 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasakla yıldırmaya çalışıyorlar. 28 Şubatçılar artık sarayın içindedir. Saray artık 28 Şubat zihniyetinin ta kendisidir. Bu darbeci yasakçı zihniyetiniz batsın sizin. Ama unuttuğunuz bir şey var. Hiçbir CHP'li zorbalar karşısında sinmez geri adım atmaz. Göreceksiniz öğreneceksiniz bunu. Biz and içtik ve dedik ki ülkeyi bu karanlıktan çıkaracağız"

Kılıçdaroğlu, karar açıklanmadan önce İmamoğlu davasını takip için Almanya'dan İstanbul'a dönme kararı almıştı. Gazetemiz Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, Kılıçdaroğlu'nun saat TSİ 17.50'de otelden ayrıldığını ve dönüş yapmak için Berlin Uluslararası Havalimanı'na doğru yola çıktığını aktardı.

İMAMOĞLU’NA VERİLEN HAPİS CEZASI SİYASİ YASAK YOLUNU AÇTI

İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret iddiasıyla, hapis cezası ve siyasi yasak talebiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Verilen kararla birlilte İmamoğlu hakkında siyasi yasak süreci başlamış oldu. Davanın İstinaf ve Yargıtay aşamalarının tamamlanması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek. Karar kesinleşirse İBB Meclisi İmamoğlu yerine yeni başkan seçecek. İmamoğlu ayrıca 2023 ve 2024 seçimlerine de katılamayacak.