İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kurgu haber hazırlayan kameraman Mahmut Dölek, çiftçi rolündeki eski AKP yöneticisi Ömer Tuncel ve cep telefonuyla röportajı çektiği öne sürülen eski DP ilçe başkanı Emrah Toraman gözaltına alındı

İmamoğlu'na ilişkin 'kurgu' haber hazırlayan 3 kişi gözaltına alındı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyurmasının ardından kurgu haber hazırlayan 3 kişi gözaltına alındı.

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre, haberi hazırlayan kameraman Mahmut Dölek, çiftçi rolündeki eski AKP yöneticisi Ömer Tuncel ve cep telefonuyla röportajı çektiği öne sürülen eski DP ilçe başkanı Emrah Toraman gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Çiftçi rolündeki Ömer Tuncel, Mahmut Dölek yakın arkadaşları Burhan Arslan'a ait limon bahçesine gitti. Yerel gazetecilik yapan ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Mahmut Dölek, kamerası ile çiftçi rolüne büründürdüğü arkadaşı AKP Erdemli ilçe yöneticisi ve şu anda bir mobilya mağazasında müdürlük görevini yürüten Ömer Tuncel ile limon ağaçlarının önünde röportaj yaptı.

Bu sırada, bahçede bulunan DP'nin eski ilçe başkanı Emrah Toraman ise cep telefonu ile röportajın görüntüsünü gizlice çekti. Emrah Toraman, arkadaşı olan Mahmut Dölek'i çekimi durdurup, limon satın alınan kişiler için özellikle ‘Yandaş” vurgusunu yapması yönündeki uyarısını da içeren cep telefonu görüntüsünü daha sonra aralarındaki WhatsApp grubunda paylaştı.