İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hakaret ve tehdit içerikli elektronik postalar gönderdiği gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan Tuna Görgünoğlu'nun tahliyesine karar verildi

İmamoğlu'na tehdit mailleri atan sanık tahliye edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu e posta yoluyla ölümle tehdit ettiği için tutuklanan Tuna Görgülü hakkında tahliye kararı verildi.

Ankara'da yakalanan Görgülü'nün, İmamoğlu'na gönderdiği e-postalarda çok sayıda ölüm tehdidi yer alıyordu. Görgülü ifadesinde sosyal medya hesaplarının kendisine ait olduğunu ve İmamoğlu'nun dikkatini çekmek için mail gönderdiğini söylemişti. Görgülü ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen zincirleme hakaret' ve ‘imzasız mektupla veya özel işaretlerle zincirleme tehdit' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

imamoglu-na-tehdit-mailleri-atan-sanik-tahliye-edildi-728186-1.

Görgülü'nün İmamoğlu'na attığı maillerden biri şöyle: "Bak İmamoğlu Ekrem denen zavallı senin kanını akıtır sana içiririm! Bunu kayıtlara geçsin diye yazıyorum istediği şekilde şikayetçi olma vs. hakkın var. Senin kanını akıtır sana içiririm! Haddini bilmeyi ya öğreniyorsun ya da o boynunu kırıp kafa derini yüzüp ayağıma paspas yapıyorum. Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm."