Limon üreticisi kılığına girerek, Ekrem İmamoğlu'na ‘yalan haber tuzağı’ kurmak isteyen iki kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi

İmamoğlu’na 'yalan haber tuzağı' hakkında suç duyurusu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mersin’in Erdemli ilçesinde yaptığı limon yardımıyla ilgili yalan haber yapmak isteyen 2 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, "Müvekkilimiz Sayın Ekrem İmamoğlu'nu karalamanın medyada özel olarak organize edildiği kamuoyunun malumudur. Bu organizasyon için çekim yaptığını tahmin ettiğimiz iki gazetecinin limon üreticisi kılığına girerek toplumu yanıltma girişimleri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.

Polat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Müvekkilimiz sn Ekrem İmamoğlu'nu karalamanın medyada özel olarak organize edildiği kamuoyunun malumudur. Bu organizasyon için çekim yaptığını tahmin ettiğimiz iki gazetecinin limon üreticisi kılığına girerek toplumu yanıltma girişimleri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

Siyasi karşıtlık nedeniyle gerçeğe aykırı haber verilmesi, yargı kararlarında özel olarak ele alınmalıdır. Zira toplumun haber alma hakkı için getirilmiş geniş basın özgürlüğünün, güçlü olanın sorumluluktan muaf bir siyasi baskı aracı halini almasının sakıncaları çok fazladır.

Demokratik bir toplumun korunması için gerekli olan bu hususu yalnızca gerçeklik unsurunun ispat ölçüsü için önerdiğimizi vurgulamam gerekir. Bu husus basın meslek ilkelerine de uygundur. Siyasi karşıtlık, eleştiri amacı güden yayınlarda özel bir sınırlama sebebi olmamalıdır.

Ak Parti içindeki siyasi çekişmeler nedeniyle kendini göstermek istediklerini anladığımız bu kişilerin bu yolla prim kazanabileceğini düşünmeleri de bu eksiklikten kaynaklanmaktadır. Bu vesileyle yıllardır hukuki mücadelesini verdiğimiz bu meseleyi kamuoyuna aktarmak isterim.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyurmuş, bir kameraman ve üreticinin de konuyla ilgili olarak Ekrem İmamoğlu'na ‘yalan haber’ kurmaya çalıştıkları tuzağın görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Görüntülürde adının Mahmut Dölek olduğu belirlenen yerel kameraman, bir narenciye üreticisine yönlendirmeler yaparak kurgu çekim gerçekleştiriyor, kameraman, narenciye üreticisine İmamoğlu'nun kendisine yakın üreticilerinden limon aldırdığını söyletiyordu.

Söz konusu kişilerin AKP ilçe yönetiminde görev üstlenen Ömer Tuncel ve yine AKP’ye yakınlığı ile bilinen Mahmut Dölek olduğu ortaya çıkmıştı.