Yaptığı gezileri eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ismini anmadan yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsun. Benim de kurumuma, İstanbulluya hizmet etmiş bir insan adına Gümüşhane’de bir okul yaptırıyorum. Ve o kişi üç dönem MHP adına Gümüşhane Belediye Başkanlığı yaptı (İSTAÇ'ın genel müdürü Mustafa Canlı’dan söz ediyor). Benim oraya niye gittiğimi sorgulayacağına, genel başkan bana bir tebrik telefonu açsaydı mutlu olurdum” dedi.

İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye ‘gezi’ yanıtı: Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsun

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenilenen Mecidiyeköy Meydanı’nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu’na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de eşlik etti.

Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine şehir gezileri konusunda yaptığı eleştiriye Bahçeli’nin ismini anmadan yanıt verdi.

Gümüşhane ve Elazığ’a okul yaptırmak üzere ziyaret gerçekleştirdiğini kaydeden İmamoğlu isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine ilişkin şunları söyledi:

“Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsun. Beni eleştiren bazı siyasi partiler var. Görüyorum, duyuyorum. Benim de kurumuma, İstanbulluya hizmet etmiş bir insan adına Gümüşhane’de bir okul yaptırıyorum. Ve o kişi üç dönem MHP adına Gümüşhane Belediye Başkanlığı yaptı [Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden İSTAÇ'ın genel müdürü Mustafa Canlı’dan söz ediyor). Ben Gümüşhane’de MHP adına belediye başkanlığı yapmış, İBB’ye de 1,5 sene hizmet vermiş bir insan için manevi bir hizmeti yaptıktan sonra, benim oraya niye gittiğimi sorgulayacağına, genel başkan bana bir tebrik telefonu açsaydı mutlu olurdum. Bu bilgiyi, bu detayı kendilerine ulaştırayım. Daha adaletli düşünmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Bahçeli, partisinin salı günkü Meclis grup toplantısında İmamoğlu’nun gezileri için, “Gözümüzden kaçtığı sanılmasın sipariş bir plan senaryo devrededir. Görev sahası İstanbul’la sınırlı bu belediye başkanının il il, ilçe ilçe gezmekteki amacı nedir? Varmak istediği yer neresidir, neyin hazırlığı içindedir” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘İZİN’ SÖZLERİNİ DOĞRULADI

Öte yandan İmamoğlu’na CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ziyaretler için benden izin aldı” şeklindeki sözleri de soruldu.

Kılıçdaroğlu’ndan izin aldığını doğrulayan İmamoğlu, “Bizim parti terbiyemiz böyle. Genel başkanımızla ilçe başkanı olduğum günlerden beri, yaklaşık 11 yıldır kurumsal ahlaka uygun ve organik bir ilişkimiz var. Bunu kıskandıklarını anlıyorum. Ama bu duygu ve bu ilişki bizi bugünlere getirdi. Dolayısıyla ben bundan çok mutluyum, çok gururluyum” şeklinde konuştu.