İmamoğlu, Erdoğan'ın 'Kanal İstanbul' projesiyle ilgili olarak kendisine yönelik kullandığı, ‘İşine baksın’ sözlerine yanıt vererek, "Ben oturarak belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim" dedi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Ben oturarak belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki İBB Başkanlık binasındaki makam odasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kanal İstanbul projesine karşı eleştirileri nedeniyle kendisine tepki gösteren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt veren İmamoğlu, “Ben burada oturarak, çalışmayarak, iş üretmeyerek belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim” karşılığını verdi.

'DAHA FAZLA SESİMİZ ÇIKACAK'

Erdoğan'ın İstanbul'da oturarak iş yapan hangi belediye başkanlarıyla çalıştığını bilmediğini söyleyen ve bundan sonra seslerinin daha fazla çıkacağını kaydeden İmamoğlu şöyle konuştu:

"Uzun zaman geçti Sayın Cumhurbaşkanının belediye başkanlığından bu yana. Belediye kanununun 18. maddesi belediye başkanı belediye teşkilatının, beldenin ve belediyenin haklarını, menfaatlerine korur diye izahta bulunur. Dolayısıyla oturarak iş yapan hangi belediye başkanlarıyla çalıştı onu bilmiyorum. Öyle bir geleneği mi oluştu, onu da bilmiyorum İstanbulla ilgili ama ben burada oturarak, çalışmayarak, iş üretmeyerek belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim.

Ben toplumun menfaatlerini ve haklarını korumak için belediye başkanı seçildim. ‘Sen otur, işine bak' cümlesinin bir başka açılımı en iyisini ben bilirim demektir bunun karşılığı. Bence en iyisini 16 milyon bilir. Ben bu anlamda süreci sonuna kadar takip edeceğim. Toplumun menfaati için çalışacağım. Ve bu süreçle ilgili 16 milyon insanın en son noktasına kadar bilgileri elde etmesini sağlayacağım.

Toplumun kararını, toplumun menfaatini yine toplumla ortak akılla vereceğiz. Bütün bunları yapmamızın sebebi aslında yaşadığımız seçimin bize verdiği en değerli kısmı susmamak, konuşmak. Herkes konuşacak. Ben de onların temsilcisi olarak her zaman konuşacağım. Buna alışmak istemeyen kim varsa bu sürece alışsa iyi olur. Daha fazla sesimiz çıkacak.”