İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Polemik yaratmamak adına hiç paylaşmadığım bir şeyi sizinle paylaşacağım'  diyerek AKP'li Cumhıurbaşkanı Erdoğan'a "Kabinenizde bulunan bu kişi 'İmamoğlu'na FETÖ suçlaması ya da yolsuzluk suçu at' dedi mi, demedi mi?' diye sordu.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Kabinenizde bulunan bir kişi 'İmamoğlu'na FETÖ suçlaması at' dedi mi, demedi mi?

Basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı(İBB) Ekrem İmamoğlu, 'Polemik yaratmamak adına hiç paylaşmadığım bir şeyi sizinle paylaşacağım' dedi.

İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a '31 Mart seçiminin birkaç gün öncesinde bahsi geçen Erkan Karaaslan'ın avukatını İzmir'e hangi bakanınız davet etti? Hem de bilet alarak. Hala kabinenizde bulunan bu kişi 'İmamoğlu'na FETÖ suçlaması ya da yolsuzluk suçu at' dedi mi, demedi mi?' diye sordu.

ANKA'da yer alan habere göre; İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

“Bana arkadaşlarım ifade ettiklerinde açıkçası açıkçası bu haberi bile iddia diye düşündüm inanmak istemedim. Ve sonra arkadaşlarım bana videoyu gösterince çok üzüldüm utandım açık söyleyeyim. Ülkemde bu tür yalan ifadelerin bu mercilerde bu şekilde aktarılması konusunda utandım çok üzüldüm. Önce şunu söyleyeyim bahsi geçen vatandaşımız benim danışmanım değil Bahsi geçen vatandaşımız hizmet ettiği bir çok kamu kurumu var. Bu ülkenin gizli güvenliğinden sorumlu kuruluşları var MİT gibi örneğin. Onlarca bakanlık var, onlarca Ak partili belediye başkanları var Ben Beylikdüzü belediye başkanı olduğumda hala hazırda Ak partili belediye başkanı döneminden itibaren hizmet eden bir konumdaydı. Hani 2012 itibaren hizmet eden bir konumdaydı Bu arkadaşımız bizim dönemimizde belediye bir kısım hizmetler verdi. Bunlar kayıtlı, bunlarla ilgili soruşturmalar yapıldı soruşturmaya bile gerek duyulmadı Bu yalan ifadeleri kullanmada nasıl böyle bir boşluğa düşerler böyle makamlar böyle nasıl yalan ifadeleri kullanırlar çok üzüntülüyüm tekrar altını çizeyim 2012 yılından itibaren Beylikdüzü belediyesine hizmet veren bir şahıstan bahsediyoruz. Ve açıkçası polemik yaratmamak adına bugüne kadar hiç paylaşmadığım bir şeyi bugün sizinle paylaşacağım. Polemik niye yaratmak istemedim çünkü seçimle ilgili süreçte bunları kullanacak bir insan değildim kulağıma gelen veya bana aktarılan belgesiyle, tanıklarıyla aktarılan bazı kişileri, kurumları, kamu kurumlarını zedeleyici bir takım ifadeler olduğu içinde uzak durduğum bir çok şeyle karşı karşıya kaldım."

"SAYIN CUMHURBAŞKANI SORUYORUM BU KUMPASTAN HABERİ VAR MI YOK MU? "

İmamoğlu, "Bunların hiç birisini açıklamadım benim işim polemik değil benim işim vatandaşlaydı ve vatandaşa ne yapacağımızı anlattım bazı soruları soracağım açıkçası. Demek ki benimde artık bunları açıklama vaktim geldi. Ben Sayın Cumhurbaşkanına soruyorum 31 Mart seçimin birkaç gün öncesinde bahsi geçen Erkan Karaaslan avukatını İzmir’e hangi bakanınız davet etti hem de bilet alarak. Tekrar Söylüyorum 31 mart birkaç gün öncesinde Erkan Karaaslan denilen vatandaşımızın avukatını İzmir’e hangi bakanınız davet etti hem de bilet alarak? İlave ediyorum hala hazırda kabinenizde bulunan bu bakan bu kişi İmamoğlu’na öncelikle “FETÖ yoksa yolsuzluk suçu at amacımız onları bitirmek” dedi mi? deme dimi? Tekrar ediyorum bu bakan hala aktif olan bu bakan İmamoğlu’na öncelikle FETÖ üzerinden yoksa yolsuzluk suçu at amaç onları bitirmek dedi mi demedi mi ? dolaysıyla bu kumpastan bugün bu yalan ifadeleri kullanan Sayın Cumhurbaşkanı haberi var mı yok mu?" ifadeleri kullandı.