İmamoğlu’ndan Erdoğan’a 'kırık sandalye' göndermesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sevinç İnönü’nün kendisi için verdiği davette, Saray'daki ‘kırık sandalye’ olayına göndermede bulundu.

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya bugünkü yazısında İmamoğlu’nun “Sandalyesi sallanıyor’ dediler,senin de koltuğun sallanıyor” ifadesini kullandığını belirtti.

Küçükkaya’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Önceki gece İstanbul Kandilli’de önemli bir buluşma yaşandı. Ev sahibi, Türk siyasetinin saygın ve renkli ismi Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü’ydü. Yemek, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanması onuruna, İnönü ailesinin Kandilli’deki yeni evinde veriliyordu. İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, İnönü ailesiyle birlikte ev sahibi konumundaydı… Konukları birlikte karşıladılar…
Yemek, Sevinç İnönü’nün konuklara hitaben konuşmasıyla başladı. Sevinç Hanım, İmamoğlu’nun İstanbul’daki seçim gezisi sırasında iki kez kendisini ziyaret ettiğini anımsatarak “İstanbul’u kazandığındaonuruna bir akşam yemeği vereceğim…” sözünü verdiğini aktardı. Bir tarafında Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, diğer tarafında Yunanistan’ın eski başbakanlarından ve eşi Erdal İnönü’nün yakın dostlarından Yorgo Papandreu’yu oturtan Sevinç İnönü, yemek öncesi sandalyeleri kontrol ettiklerini söyledi. “Biz de artık balkon konuşmalarıyapalım” diyerek İstanbul’daki seçim zaferinin taçlandırılması mesajını verdi. Bu sözler gece boyunca “kırık sandalye” esprisinin havalarda uçuşacağının göstergesiydi.