İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili bir gazetecinin "Muhalefet lideri gibi bu projeye muhalefet yapıyorsunuz. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?" sorusuna "Kaliforniya'daki bir projeyi eleştirmiyorum, İstanbul'daki bir projeyi eleştiriyorum" diye yanıt verdi

İmamoğlu'ndan gazeteciye 'Kanal İstanbul' yanıtı: 'Kaliforniya'daki bir projeyi eleştirmiyorum'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerin bir numaralı gündem maddelerinden biri olan Kanal İstanbul'la ilgili düzenlediği basın toplantısında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısının sonunda söz alan gazetecilerden biri İmamoğlu'na "Muhalefet lideri gibi bu projeye muhalefet yapıyorsunuz. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?" şeklinde bir soru yöneltti.

"KALİFORNİYA'DAKİ BİR PROJEYİ ELEŞTİRMİYORUM"

İmamoğlu, salondaki atmosferi bir anda değiştiren bu soruya "Söylediğiniz hiçbir tanımla alakam yok. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Kaliforniya'daki bir projeyi eleştirmiyorum, İstanbul'daki bir projeyi eleştiriyorum. Açıklamalarımı akıl ve bilimle yaptım. Kanal İstanbul'u istiyorum diyen de çıkabilir. Siyaseten istiyorum diyenle, Ekrem istemiyor diye istiyorum diyenle ayrışırım" şeklinde yanıt verdi.