İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin gençlere seslenerek, "Bu seçim bir siyasi seçim değildir. Bu seçim partilerin yarıştığı bir seçim değildir. Bu seçim, gençlerin seçimi. Onların geleceğinin seçimi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
İmamoğlu'ndan gençlere: Bu seçim sizin geleceğinizin seçimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında Beşiktaş’a kazanıdırılan hizmetler ve başlatılan projeler tanıtıldı. 

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, tüm bu eserleri ‘Beşiktaş Yatırımları Tanıtım Töreni’nde kamuoyuyla paylaştı. Törende konuşan İmamoğlu, “Bu kadim kente hizmet etmek, ibadet gibi…” benzetmesini yaparak “Allah bizi mahcup etmesin size. Her yönüyle size layık olacağız. Beşiktaş Belediye Başkanım gibi hep birlikte size layık olmak için çok çalışacağız. Söz veriyorum” ifadelerini kullandı. 

İstanbul'un her ilçesine eşit davranarak hizmetlere devam edeceklerini kaydeden İmamoğlu, “İstanbul'da Üsküdar o partili olabilir. Beykoz şu partili olabilir. Sarıyer, Cumhuriyet Halk Partili olabilir. Allah şahittir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuz andan itibaren hiç kimseyi birbirinden ayırt etmedik ve eşit hizmet ettik.  Benden önceki dönem belediye başkanlığı yapan arkadaşlarım var. Ben de 5 yıl ilçe belediye başkanlığı yaptım. Bizimle görüşme bile yapmadılar. Bir buluşmayı, bile toplantıyı bile yapmadılar. Bu kadar partizan davranmayı ne yazık ki; bu cennet vatanın, bu güzel İstanbul'un üstüne kara bulut gibi çökerttiler. Allah şahit;  şu kardeşiniz beni arayan hangi görevli olursa olsun seçilmiş, başımın üstünde yeri var" ifadelerini kullandı.

"PARTİZANLIK BU MEMLEKET BÖLEN BİR DUYGUDUR" 

Ayrımcılığın olmadığı, partizanlığın tarih olduğu bir dönemi başlatacaklarının altını çizen İmamoğlu, “Bunun da tek yolu var, birleşe birleşe kazanacağız. Ayrışmak yok. Bakın bu seçimi Millet İttifakı kazanacak. İçinde altı siyasi parti var. Ancak biz bu seçimde kazandık demeyeceğiz. Çünkü bu seçim 86 milyon insanın kazanacağı bir seçim. İttifak değil, millet kazanacak, millet. Size söz veriyorum partizanlık yapan benim bir yol arkadaşım da olsa onun karşısına dikilip onun canına okurum bak. Partizanlık bu memleketi bölen bir duygudur. Partizanlık bu memleketi ayrıştıran bir duygudur. Evet ben partimin evladıyım. 15 senedir partime hizmet ediyorum. Fakat partiler halkına, milletine hizmet etmek için araçtır, amaç değildir. Ama bugünün iktidarı başındaki insanı kutsallaştırarak partisini kutsallaştırarak devleti ve milleti, parti devleti ve parti milleti yapmaya kalktı. Buna son vereceğiz. Bu yok, bu olmaz. Bizim görgümüze aykırı ve bizim bakışımıza aykırı” diye konuştu.

GENÇLERE 'SEÇİM' MESAJI

Meydanda bulunan gençlere “bu seçim sizin geleceğinizin seçimi” diyen İmamoğlu, “Gençler kendi yaşamları için oy atacaklar. Bugün oy atacak olan ebeveynler kendi çocukları, kendi gençleri için oy atacaklar. Onların geleceğinin 20,50, 100 yılı için oy kullanacağız. Bu seçim bir siyasi seçim değildir. Bu seçim partilerin yarıştığı bir seçim değildir. Bu seçim, gençlerin seçimi. Onların geleceğinin seçimi. Bu seçim, 21. yüzyılın Türkiye'sinin seçimi. Bu seçim, Cumhuriyetin 2. yüzyılın seçimi. Bizim bu seçimde bunları düşünerek bu seçimi parti seçimi, kişisel beka seçimi görmeyen, partiler farklı görüşlerde olsa da bir araya gelmiş Türkiye'nin demokrasisini güçlendiren, cumhuriyetini güçlendiren bir seçime gidiyorum diyen akla oy vermeli. Bu vicdanı ve bu aklı Millet İttifakı çatısı altında toparlayan bu vicdanı kendi yüreğinde ve benliğinde hisseden ve uzlaşıyla süreç yöneten bütün kadrolara bu umudu ve bu ışığı saçan saygıdeğer 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz” ifadelerini kullandı.

"SANDIKLARDA GÖREV ALACAĞIZ"

Meydanı dolduranlardan iki söz isteyen İmamoğlu, “Birini söz, kalan günlerde eşinizle, dostunuzla, komşunuzla, iş ortağınızla, çocuklarınızla, büyüklerinizle konuşacaksınız.  Sohbet edeceksiniz. Onun gözünün içine bakarak, derdini önce dinleyip anlayarak konuşacaksınız. Sonra, sonra, bizim için oy isteyeceksiniz. Hem cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu için hem Millet İttifakı için oy isteyeceksiniz. Allah için hem cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu için sonuna kadar oy istenir. Hem de benim için oy istersiniz. İkincisi de sandıklara gideceğiz, coşa coşa. Demokrasi mücadelesi için coşa coşa gideceğiz. Sandıklarda oy kullanacağız. Sandıklarda da görev alacağız” dedi.