İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki dönemde AKP’den İBB Başkanlığı yapan Meclüt Uysal’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu Fatih Sultan Mehmet (FSM) Vakıf Üniversitesi’ne bina tahsisi hakkındaki İBB Meclisi kararını veto etti.

İmamoğlu’ndan İBB Meclisi’ne vakıf üniversitesine tahsis vetosu
Fotoğraf: ANKA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarihi Fatih Belediye Binası'nın 2010 yılında Fatih Sultan Mehmet (FSM) Vakıf Üniversitesi’ne tahsisine ilişkin kararın iptali istemini reddeden İBB Meclisi kararını veto etti. İmamoğlu, söz konusu kararı, bir kez daha görüşülmesi için İBB Meclis’e iade etti.

İBB Meclisi, kasım ayı oturumunda, tarihi Fatih Belediye Binası'nın 2010 yılında 25 yıllığına bedelsiz olarak FSM Vakıf Üniversitesi’ne tahsis edilmesiyle ilgili alınmış olan Belediye Meclis kararının iptal edilmesiyle ilgili teklifi görüşmüştü. İBB yönetiminin teklifi, İBB Meclisi’nde çoğunluk oyuna sahip AKP Grubu tarafından reddedilmişti.

Sayıştay’ın 2017 yılında bir başka vakıf üniversitesi ile ilgili verdiği bir karara atıf yapan İBB yönetimi, FSM Vakıf Üniversitesi’ne yapılan tahsis kararının iptalini istemişti. İBB Başkanı İmamoğlu, tahsis kararının iptal edilmesi teklifini reddeden meclis kararını, bir kez daha görüşülmek üzere belediye meclisine geri gönderdi.

FSM Vakıf Üniversitesi’nin mütevelli heyet başkanlığını, Ekrem İmamoğlu’ndan önceki İBB Başkanı olan Mevlüt Uysal yürütüyor.

FATİH BELEDİYE BİNASININ TARİHÇESİ

Saraçhane Parkı’nın kenarında bulunan tarihi Fatih Belediye Binası'nın yapımına 1913 yılında başlanmış, 1914’te hizmete açılmıştı. Binanın kapısının üzerindeki kitabede “Şehremaneti Fatih Belediyesi Dairesi” yazıyor. Kaymakamlık olarak da kullanılan tarihi binanın mimarı Yervant Terziyan’dı.

(ANKA)