İmamoğlu'ndan Kaftancıoğlu'nun kitap eleştirisine yanıt

İBB Başkanı İmamoğlu, kampanya direktörünün yazdığı 'Kahramanın Yolculuğu' kitabını eleştiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "Bu ortamda bunu yorumlamasını doğru bulmuyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerde yaşanan kitap tartışmasına ilişkin konuştu. Kaftancıoğlu'nun kampanya direktörü olan Necati Özkan'ın 'Kahramanın Yolculuğu' isimli kitabını eleştirmesine ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Canan Hanım'ın kendi fikrini beyan etmesine bir şey demiyorum ancak bulunduğumuz pozisyon itibariyle parti içi yoruma vesile olacak ve partinin bu anlamda etkileneceği bir psikolojik ortamda bunu yorumlamasını doğru bulmuyorum" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörlüğünü yapan ve 'Kahramanın Yolculuğu' isimli bir kitap yazan Necati Özkan'ı eleştirdi. Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nu kahraman ilan eden kitaba "Kimse CHP'nin emeğine saygısızlık edemez" diyerek tepki gösterdi.

Konuyla ilgili DW Türkçe'ye konuşan Ekrem İmamoğlu, "Canan Hanım'ın kendi fikrini beyan etmesine bir şey demiyorum" diyerek bulundukları pozisyon itibariyle Kaftancıoğlu'nun yorum yapmasını doğru bulmadığını ekledi.

Ne olmuştu?

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na aday olduğu dönemden itibaren İmamoğlu’nun üç seçim kampanyasının direktörlüğünü yürüten Necati Özkan, "Kahramanın Yolculuğu" isimli bir kitap yayınlamıştı.

İmamoğlu'nun seçim direktörü Necati Özkan, seçimleri kazanmasında kampanyaların etkili olduğunu ifade ederken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu söz konusu başarı için örgütü adres göstermişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kahramanın hikayesini yazıyorum diyerek kahramandan daha çok kendilerini kahramanlaştırmaya çalışan profesyoneller bilsinler ki; yalan, yanlış ve eksik verilerle Genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir!" yorumunda bulunmuştu.