Ekrem İmamoğlu, hakkında başlatılan Kanal İstanbul soruşturmasına ilişkin müfettişin kendisi hakkında ‘bölücülük’ imasında bulunduğunu belirtti. İmamoğlu, müfettişe yönelik, “Hadi oradan sen kimsin ya” tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturmasını yazan müfettişe: Hadi oradan sen kimsin ya?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a "kamu kaynaklarını kullanarak karşı çıktığı gerekçesiyle" hakkında soruşturma başlatılmasıyla ilgili "Cuma günü bana soruşturma yazısı geldi. Okuduğumda dehşete düştüm" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, soruşturma yazısında müfettişin kendisi hakkında 'bölücülük' imasında bulunulduğunu belirterek, "Hadi oradan sen kimsin ya" tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu, şunları söyledi:

"Makamının adında Çevre ve Şehircilik geçen bir bakanın burada yapılacak kanalın Süveyş-Panama ile paralel tutmasına tanımlayacak laf bulamıyorum. Kaç defa kendisine davetimiz var. İlgi duyup davetimize icabet etmediler, temsilci yollamadılar. Çalıştayın kitabını yolladım makamlarına, hiç dönüp ‘Sayın İmamoğlu ne düşünüyorsunuz, anlat bize’ dediniz mi?"

Cuma günü bana soruşturma yazısı geldi, okurken dehşete düştüm. Meral Akşener’e çok teşekkür ediyorum, duyarlılığı için. Bu konuya devlet insanı hüviyetiyle ilgi göstermesi benim için çok kıymetli. Ben bu yazıyı aldıktan sonra Akşener’i ziyaretim oldu. Kısaca bahsettim, pazartesi günü sizin programınıza katılacağını bilmiyordum. İdari bütünlüğünü bozucu eylemde bulunduğumu belirtiyor müfettiş. Daha ötesi tam bir sayfa ‘bölücü devlet otoritesi tanımaz’ benimle ilgili imada bulunuyor. Hadi oradan sen kimsin ya. Kanal İstanbul projesi bir seçim projesidir. Adı da o zaman çılgın proje, İstanbul’u zaten çıldırttınız."

‘YASAL HAKLARIMI SONUNA KADAR KULLANACAĞIM’

Yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını da ifade eden İmamoğlu, Kanal İstanbul güzergâhındaki arazilerin yüzde 70'inin özel olduğunu kaydederek, Çevre ve Şehircilik Bakanı'nı arayıp, "Önce bir konuşalım diyeceğim" dedi.

BAKAN KOCA'YA TEPKİ: BİZİM VERİLERİMİZLE YARIŞMAYI BIRAKSIN

Pandemiye ilişkin de açıklamalarda bulunan İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde hasta sayısının 2 bini aştığını açıkladı.

İmamoğlu, "İstanbul’daki veya Türkiye’deki kurumla alakalı çözümü nasıl bulacağız? Biliyorsunuz ben özellikle kendi kurumumuzda ilk defa hasta sayısı 2 bini aştı. İBB’deki hasta sayısı 2 bini aştı. 80 bin kişi çalışıyor, hasta sayısı 2 bini aştı. Mart-Nisan-Mayıs’ta 800’ü bulmuştuk en azla. Bu en üç katına gidiyor anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Herkes kendi karantinasını alsın. Güçlü devlet zor zamanlarda milletinin yanında olanlardır. Bizim insanımızın canı önemli. Önce insanımızı yaşatacağız. Yaslanıp arkama izleyemem. Ben sorumlu biriyim” dedi.

İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayılarına ilişkin açıklamalarını da eleştirerek, “Ya ben Sayın bakanın şu sayın işine bu hararetle sarılmasına üzülüyorum. Bunu yapmasın. 440 vefat diyorum. İstanbul tarihinin en yüksek vefatı. Geçen sene kasım ayında 205 ortalama günlük. İki katından daha fazla. Bizim verilerimizle yarışmayı bıraksın. Üç hafta kapanma yapsın, biz minnet duyacağız” diye konuştu.