İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bulaşıcı hastalıktan ölüm verilerini açıklamasını eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. İmamoğlu, "Benim derdim, sürecin şeffaflıkla yönetilmesidir. Vefat rakamlarını öğrenmek için genel başkanlar beni aramıştır. Ben de şeffaflıkla bilgi vermişimdir. Umuyorum ki Sayın Bahçeli de arar" dedi.

İmamoğlu'ndan kendisini hedef alan Bahçeli'ye yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini hedef alan açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre İmamoğlu, “Ben parti genel başkanlarına saygı duyarım. Onlarla polemiğe girmem. Benim yapmak istediğim, vatandaşı doğru bilgilendirmek ve doğru tedbirlerin alınmasını sağlamaktır. Dünyada da örnekleri var. Bazen bir ülkedeki doktorun feryadı sayesinde, o ülkedeki sistem şeffaflığa dayalı olunca başarılar elde ediliyor" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Benim derdim, sürecin şeffaflıkla yönetilmesidir. Vefat rakamlarını öğrenmek için genel başkanlar beni aramıştır. Ben de şeffaflıkla bilgi vermişimdir. Umuyorum ki Sayın Bahçeli de arar. Gerektiğinde ben de aramaktan imtina etmem, süreci paylaşırım."

BAHÇELİ NE SÖYLEMİŞTİ?

Bahçeli partisinin grup toplantısında İmamoğlu'nun bulaşıcı hastalıktan ölüm verilerini açıklamasını eleştirmiş ve "İBB'nin vefatlarla ilgili Sağlık Bakanlığı'nı tekzip eden açıklamalarının itibar edilecek hiçbir yanı yoktur. Siyasi çıkar peşinde koşup devlet ile vatandaş arasında güvensizlik oluşturmaya çalışmak gafilce bir anlayıştır. Belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan bu kendini bilmezin maksadı nedir. Yoksa CHP zihniyeti virüsün bulaşma hızından memnun mudur? Yalan bilgilerin paylaşıldığını ima etmek virüs kadar tehlikelidir" ifadelerini kullanmıştı.