Elazığ’da İBB’nin yürüttüğü Elazığ Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatının temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Siz bugün ana muhalefet liderisiniz, yarın bu ülkenin başındasınız" dedi.

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Siz bugün ana muhalefet liderisiniz, yarın bu ülkenin başındasınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ’da İBB’nin yürüttüğü Elazığ Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatının temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, gençlerimizin ve okul çalışanlarının keyifle sahip çıkabileceği bu okulun her boyutuyla mükemmel olması için gayret gösterdik" dedi.

"Her ne kadar o festivaller şunlar bunlar engellense de onlar eğlenmeyi, bir arada olmayı iyi biliyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, gençlere yönelik şunları ifade etti: "En önemlisi; hiç önyargıları yok. Kim nereli, hangi etknik kökenden vs. Bu milletin parçası olduklarında karşısında kendini dinleyen bir insanı gördüğünde gençlerin büyük bir çoğunluğu, sıfır önyargıyla sizin o tarfilediğiniz ikinci yüzyıla çok hazırlar."

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Değerli halkımız burada. Ama bu şehrin yöneticileri, eğitimle ilgili yöneticileri, bu okulun öğrencileri, bu okulu hep birlikte kol kola burada açmamızın kime ne kötülüğü var, ne mahsuru var."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen İmamoğlu, "Siz bugün ana muhalefet liderisiniz, yarın bu ülkenin başındasınız. Bugün bu ülkenin başında olan insan, yarın bu ülkenin muhalefeti olacak" ifadelerini kullandı.

imamoglu-ndan-kilicdaroglu-na-siz-bugun-ana-muhalefet-liderisiniz-yarin-bu-ulkenin-basindasiniz-1065881-1.

KILIÇDAROĞLU'NDAN GENÇLERE: DEMOKRASİYİ SİZ GETİRECEKSİNİZ

İmamoğlu'ndan sonra kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, burada açıklamalarda bulundu.

"Başkan bir şeye değindi. ‘Keşke burada, Elazığ’ı yöneten yerel ve vali düzeyinde; yöneten insanlar da burada olsaydı.’" diyen Kılıçdaroğlu, "Elazığ’a hizmet geliyor. Ama baskıdan ve korkudan gelemiyorlar. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda ne iktidar, ne muhalefet diyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Bu millet kavgadan bıktı. Niye kucaklaşmıyoruz, Allah aşkına? Aynı topraklarda yaşıyoruz. Vatan bizim vatanımız, bayrak bizim bayrağımız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Ama bu kavga nedeni değil ki... Bu bir hizmet aracıdır. Hizmet için düşüncelerimizi ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Ne yaparlarsa yapsınlar; beraber, birlikte bu ülkeye adaleti, demokrasiyi getirmek, bu ülkede herkesin karnını doyabileceği bir gelir düzeyini kişilere sağlamak temel görevlerimizden birisidir. Gençler meraklanmayın. Bu okulda güzel, okuyacaksınız. Anılarınız olacak bu okulda. Öğretmenleriniz ile kucaklaşacaksınız, bizler de sizlerle onur, gurur duyacağız. Bizler gelip gidiyoruz ama Türkiye’yi yönetecek olanlar sizlersiniz. Sizler ne kadar iyi eğitim alırsanız Türkiye’nin istikbali o kadar güçlü olacaktır. Gençler, sakın umutsuzluğa kapılmayın. Tek istediğim; umutsuzluğa kapılmayın, umudunuzu büyütün. Kucaklaşın ve Türkiye’nin sorunlarına kilitlenin. Demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz."