İstanbul’da Hacıosman-Yenikapı seferlerinin yapıldığı ‘M2’ metro hattında bugün itibariyle internet hizmeti verilmeye başladı. Bir yurttaşın paylaşımını alıntılayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, internet hizmetini kast ederek, “Çoktan olmalıydı, ücretsiz iBB WiFi ağını da hızla genişletiyoruz” dedi.

İmamoğlu’ndan ‘metroda internet’ paylaşımı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacıosman-Yenikapı seferlerinin yapıldığı ‘M2’ metro hattında internet hizmetinin verilmeye başlamasıyla ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı.

İmamoğlu, kendisine metro peronundan çektiği fotoğrafla teşekkür eden bir yurttaşın sosyal medya paylaşımını alıntılayarak, “Çoktan olmalıydı, ücretsiz iBB WiFi ağını da hızla genişletiyoruz, haberiniz olsun” mesajını verdi.

Metro ve Marmaray’da bugünden itibaren internet kullanılabilecek. M2 hattındaki 48 trenden 31'inde erişim noktası mevcut.

Metroları siyasi propaganda için ‘U’ ve ‘M’ harfleriyle ikiye ayıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kendisine bağlı Marmaray’da 15 Ekim Cuma gününden itibaren internet hizmeti verilmeye başlanacağını açıklamıştı. İBB’nin işlettiği metro hatlarında ise internet erişimi için uzun süredir İçişleri Bakanlığı’ndan izin yazısı beklendiği öğrenilmişti.