Depremzedelerin, KYK yurtlarına yerleştirileceğinin açıklanmasının ardından, muhalefetten gelen tepkiler sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Üniversitelerin kapatılması ve öğrencilerin apar topar yurtlardan çıkarılması kabul edilebilir değildir" dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da "Gençlerimize daha çok zarar vermeyelim. Sakın. Elimizde bir tek gençlerimiz kaldı” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu'ndan 'öğrenci yurtları' tepkisi: Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli
Fotoğraf: DHA

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının tamamının depremzedelere tahsis edileceğini, üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıkladı.

Karar hem öğrenciler hem de muhalefet tarafından tepkiyle karşılanırken, yurtlar öğrenciler tarafından boşaltılmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da karara tepki gösterdi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapan İmamoğlu, "Üniversitelerin kapatılması ve öğrencilerin apartopar yurtlardan çıkarılması kabul edilebilir değildir" diye yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sakın okulları kapatmayın, sakın. Covid sırasında gençlerimizin ruh sağlığı zarar gördü. Gençlerimize daha çok zarar vermeyelim. Sakın. Elimizde bir tek gençlerimiz kaldı” demişti.