İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Saray'a giden CHP'li' iddiası sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili ilk kez konuştu. İmamoğlu konunun ilgisi dışında olduğunu belirterek, "CHP ile ilgili hiçbir sorun yoktur" dedi

İmamoğlu'ndan 'Saray’a giden CHP'li' iddiasına ilişkin açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Saray'a giden CHP'li' iddiası sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili ilk kez konuştu.

CHP'li Muharrem İnce'nin Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğü iddiası gündemdeki yerini korurken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen İmamoğlu, "CHP ile ilgili hiçbir sorun yoktur" dedi.

Konunun ilgisi dışında olduğunu belirten İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"CHP şu anda yerel anlamda mahalle seçimlerini yapıyor, ilçe seçimlerini yapacak. Kurultaya gidecek. Partimiz en düzgün, en başarılı dönemlerinden birini yaşamaktadır. Halkına hizmet etmek zorundadır, Türkiye’nin birleştirici gücü olmak zorundadır. Bu konuda da yol almaktadır. Diğer konular da benim ilgimin dışındadır."

NE OLMUŞTU?

Sözcü yazarı Rahmin Turan, 20 Kasım tarihli köşe yazısında “9 Kasım’da bir CHP’linin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü yazmıştı.

İddianın gündemde bomba etkisi yaratmasıyla birlikte Rahmi Turan, “söz konusu CHP’linin Muharrem İnce olduğunu” öne sürmüştü.

Rahmi Turan, haberi aldığı kaynağın kimliğini gizli tutarken, gazeteci Talat Atilla, Odatv’ye “Haber kaynağı ben değilim. Bunu söyleyenleri mahkemeye vereceğim” şeklinde demeç vermişti.

Sözcü yazarı Turan ise bu beyan üzerine yine sozcu.com.tr üzerinden “Saray’daki CHP’li” yazısındaki bilgi kendisine Talat Atilla’nın verdiğini açıklamıştı.