İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu yorumu: Bazı şeyler geçmişte kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'pejmürde ederiz' ifadesi üzerine gelen soruya, "Umarım herkes yaptığı görevin bilincinde ve o alanı en iyi şekilde temsil etme bilinciye hareket eder. Bazı şeyler geçmişte kaldı. Bu tarz olumsuz, kötü cümleleri duyarken söyledim. Kötü söz sahibinindir, ben de iyi şeyler söylemek için yola çıktım" şeklinde yanıt verdi.

'İBB TRT'DE YAYIMLANAN BİR DİZİYE 25 MİLYON LİRA AKTARDI'

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın büyükşehir belediye başkanları için Beştepe'de düzenlediği toplantıdaki 'kırık sandalye' haberlerine ilişkin ise, "Sayın Cumhurbaşkanı 'İsraf ediyorsun' gibi bir espri yaptı, ben de kendisine 'İsraf değil, sandalye yanlış' gibi bir söz söyleyince o yine 'İsraf ediyorsun' dedi. Ben de 'İkinciye sağlam otururuz' dedim" ifadelerini kullandı.

Yenikapı'da İBB'nin ihtiyaç dışı araçlarının sergilenmesine ilişkin de açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Toplamda 1250 aracın bu kuruma israf bedeli 50 milyon lira. 5 yılda 250 milyon lira. Bunun anlamı ne biliyor musunuz? 125 tane kreş demek. 13-14 bin çocuğumuza okul öncesi eğitim vermek demek" dedi.

İBB'nin TRT'de yayımlanan bir diziye 25 milyon liraya yakın para aktardığını söyleyen İmamoğlu, "Diziye sponsor olmak belediye şirketlerinin işi mi? Televizyon buna reklam alır ve para kazanır. Bu ve bunun gibi sorgusuz sualsiz yapılan harcamalardan kurtarıp bu parayı tekrar İstanbul halkının cebine sokuyorsak bunu ilk alkışlayacak olan Sn. Cumhurbaşkanı'dır. Belediyenin sadece bir iştirakinden 12,5 milyon liralık bir anlaşma var televizyon dizisine. Bütün bu israf kalemleri önümüze geliyor" açıklamasında bulundu.

'BAZI ŞEYLER GEÇMİŞTE KALDI'

İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bugün rahmetli Menderes'i anma töreninde konuştuk İçişleri Bakanı'yla, nasılsınız dedi, bugün sıcak bir merhabamız vardı. Umarım herkes yaptığı görevin bilincinde ve o alanı en iyi şekilde temsil etme bilinciye hareket eder. Bazı şeyler geçmişte kaldı. Bu tarz olumsuz, kötü cümleleri duyarken söyledim. Kötü söz sahibinindir, ben iyi şeyler söylemek için yola çıktım.

Sayın Bahçeli kırık sandalyeli dediğine göre bana söylemedi. Benim kırık sandalyem yok. Benim milyonlarca sandalyem var ve çok sağlam. Kırık sandalyeyle kimi ima etti bilemiyorum."