İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni doğan bebeklere destek kampanyasını duyurduğu paylaşımını alıntılayan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ilçe belediyelerini işaret ederek kampanyayı küçümsemeye çalıştı. Bakana yanıt İBB Sözcüsü Ongun'dan geldi: "Teşekkür ederiz, takipçisi olacağız."

İmamoğlu'nun paylaşımını alıntılayan Bakan Selçuk'a İBB'den imalı teşekkür

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni doğan bebeklere yardım kampanyasını duyurmasıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, buna benzer projelerin yürürlükte olduğunu ileri sürdü. Selçuk'a yanıt ise İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan geldi.

İmamoğlu, Erdoğan'a gönderme yaparak “3 çocuk tavsiye etmek kolay da masraflarını karşılamak kolay değil. Yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarını 4 ay karşılayabilecek destek paketini ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtmaya başlıyoruz. Özellikle bebek ürünleri üreticilerimizi kampanyaya desteğe davet ediyorum” paylaşımında bulundu. Bu paylaşımı alıntılayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ise şunları yazdı:

"İlçe belediyelerimizin yıllardır yeni doğanlara yaptıklarını büyükşehir olarak keşfetmenizden dolayı memnun olduk. Ayrıca doğum/eğitim/sağlık/öksüz-yetim yardımı gibi çocuk odaklı desteklerimiz de var. 130 bin çocuğumuz düzenli SED almakta. Hani gerekirse tekraren keşfetmeyin."

Selçuk'a yanıt ise İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan geldi. Ongun, "Yeni çocuk sahibi olan ebeveynlere duyuru" dedi ve şu ifadeleri kullandı; "Bakanımız, Türkiye’de yeni doğan tüm bebeklerin 4 aylık mama- bez-zıbın vb ihtiyaçlarını karşılayacaklarını bu tweetle beyan etti. Kendisine tüm yeni ebeveynler adına teşekkür eder, bunun takipçisi olacağımızı beyan ederiz."