CHP'li milletvekili Bayraktutan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bayramda Rize'de yapacağı ziyarete ilişkin afişlerin toplatılmasını Meclis gündemine taşıdı. Bayraktutan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, "Afişlerin toplatılması talimatı kim tarafından verilmiştir?" diye sordu.

İmamoğlu'nun toplatılan afişleri Meclis gündeminde: Talimat kim tarafından verilmiştir?

Cumhuriet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bayramın ikinci gününde Rizelilerle yapacağı bayramlaşma programının afişlerinin toplatılmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Bayraktutan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na “Halkı bilgilendiren bu afişler kimleri rahatsız etmiştir? Afişlerin toplatılması talimatı kim tarafından verilmiştir?” diye sordu.

CHP'li Bayraktutan, İmamoğlu'nun, 3 Mayıs'ta Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Rizelilerle yapacağı bayramlaşma programına ilişkin afişlerin Karayolları Genel Müdürlüğü Rize Şube Şefliği ekipleri tarafından kaldırılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Bayraktutan, Rize’de Çay Kanun Teklifi’nin TBMM'de kabul edilmemesi üzerine CHP Rize İl Başkanlığı tarafından asılan afişlerin kaldırılmasının ardından bu kez de Ekrem İmamoğlu'nun Rizelilerle yapacağı bayramlaşma programına ilişkin afişlerin toplatıldığına dikkat çekti.

imamoglu-nun-toplatilan-afisleri-meclis-gundeminde-talimat-kim-tarafindan-verilmistir-1009285-1.

'BU AFİŞLER KİMLERİ RAHATSIZ ETMİŞTİR?'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’na soru önergesi yönelten Bayraktutan, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinin "Biz gelen şikâyetler üzerine afişleri toplatıyoruz” yanıtını verdiği iddialarına değindi. Önergedeki sorular şöyle:

“Usulsüz içeriği bulunmayan, program yer ve saat bildirimi niteliğindeki afişlerin toplatılma gerekçesi nedir? Halkı bilgilendiren bu afişler kimleri rahatsız etmiştir? Afişlerin toplatılması talimatı kim tarafından verilmiştir? Bayramlaşma afişleri ile ilgili Bakanlığınız birimlerine iletildiği iddia edilen şikayetlerin konusu nedir? Şikayetler kimler tarafından yapılmıştır? Tarafınıza iletilen her şikâyet sonrası aynı uygulama yapılmakta mıdır? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı özel bir uygulamaya mı gidilmiştir?”

ANKA