İmamoğlu ve Akpolat, İstanbul Komedi Festivali açılışına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi'nin resmi destekçisi olduğu uluslarararası İstanbul Komedi Festivali, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve festivali düzenleyen Beşiktaş Kültür Merkezi BKM’nin ev sahibi ilçesi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın katılımı ile başladı.

Festivalin açılışı komedyen Cem Yılmaz’ın Soru & Cevap etkinliği ile gerçekleşirken, İBB Ekrem İmamoğlu küçük oğlu Semih ile, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise eşi Derya Akpolat ile katıldı. Etkinliğe gelişlerinde BKM CEO’su Zümrüt Arol Bekçe ve BKM Genel Müdür Yardımcısı Gülçin Salacan tarafından karşılanan İmamoğlu ve Akpolat etkinlik öncesi BKM kurucusu Necati Akpınar, Demet Akbağ ve Cem Yılmaz ile de bir araya geldi.

imamoglu-ve-akpolat-istanbul-komedi-festivali-acilisina-katildi-636635-1.

Gösterim öncesi basın mensuplarının İstanbul Komedi Festivali hakkındaki sorularını da yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, “Bu akşam Cem Yılmaz’la İstanbul Komedi Festivali başlıyor, kuliste bu işi başlatan ve bugünlere getiren ekibi dinledim, bu festivali seneye daha fazla nasıl büyütebiliriz bunu konuştuk. İnşallah seneye dünya çapında bir yapıya dönüşmesi için biz de Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sağlamayı istiyoruz” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da, “Beşiktaş’ımızın gözbebeği Beşiktaş Kültür Merkezi’nin uluslararası İstanbul Komedi Festivali açılışında BKM’nin ev sahibi ilçenin Belediye Başkanı olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti ve “Beşiktaş Kültür Merkezi ülkemize Kültür ve Sanat alanında uluslararası saygınlık kazandıran çalışmaları ve yüzlerce yeni sanatçı kazandıran bir okul olma özelliği ile de gurur kaynağımız. İş birliğimizi ülkemize ve İstanbulumuza katma değer yaratacak yeni projeler üreterek geliştireceğiz” dedi.

13 Ekim’de başlayan İstanbul Komedi Festivali, mizahın ulusal ve uluslararası düzeyde en yeni isimlerini 3 Kasım’a kadar 107 farklı performansla 15 farklı mekanda devam edecek. Festivalin bu yılki hedefi 100 bin seyirci olacak.

imamoglu-ve-akpolat-istanbul-komedi-festivali-acilisina-katildi-636636-1.