İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleneğini devam ettirdi. Makamlarında öğrencileri ağırlayan başkanlar bir günlüğüne koltuklarını çocuklara bıraktı. İmamoğlu daha sonra makam koltuğunu Zekai Dede İmam Hatip Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Halil Efe Kaya’ya devretti. Makamda kısa bir açıklama yapan Kaya, çocukların sağlıklı […]

İmamoğlu ve Yavaş koltuklarını çocuklara bıraktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleneğini devam ettirdi. Makamlarında öğrencileri ağırlayan başkanlar bir günlüğüne koltuklarını çocuklara bıraktı.

İmamoğlu daha sonra makam koltuğunu Zekai Dede İmam Hatip Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Halil Efe Kaya’ya devretti.

Makamda kısa bir açıklama yapan Kaya, çocukların sağlıklı bir çevrede yaşamaları için çevre temizliğine hassasiyet göstereceklerini, çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak içinde kentin 4 bir yanına kültür sanat merkezlerinin açacaklarını söyledi. Daha sonra telefonla özel kalem müdürünü arayan Halil Efe Kaya, Eyüpsultan’da yapılması planlanan parklarla ilgili raporu hafta başı makamında beklediğini söyledi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve öğretmenleriyle birlikte gelen ilk ve ortaokul öğrencilerini kapıda karşılayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çocuklarla yakından ilgilendi. Başkanlık koltuğunu Başkan Yavaş’tan devralan Kerem Negis’in ilk mesajı dünya barışı oldu. Negis, “Bu özel bayramı biz çocuklara hediye eden, bütün dünya çocuklarıyla paylaşmamızı sağlayarak, mutlulukların en güzelini yaşatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına minnet duygularımı ifade ediyorum. Dünya çocuklarıyla birlikte neşe dolu gülüşlerimizin gökyüzünü çınlattığı, hep mutlu olduğumuz, barış içinde büyüyeceğimiz daha nice güzel bayramlar diliyorum” dedi.