İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri, Ege ve Akdeniz'de peş peşe meydana gelen orman yangınlarının ardından fidan bağışında bulunduklarını açıkladı.

İmamoğlu ve Yavaş'tan yangın yerlerine fidan bağışı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ve iştirakleri adına, yangın bölgelerine 1 milyon 85 bin fidan dikeceklerini açıkladı. İmamoğlu, “Yok olan ormanları geri getirmeyeceğini biliyoruz, ancak hızlıca dikeceğimiz fidanlar doğanın canlanmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

İBB, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) çağrısı üzerine Antalya'nın Manavgat ve Muğla'nın Marmaris ilçelerindeki orman yangınlarına müdahale için 202 personel ile 28 araç göndermişti. İBB ekipleri yangın bölgelerindeki çalışmalarını sürdürürken Başkan Ekrem İmamoğlu, yangın bölgeleri için fidan kampanyası başlattıkları açıkladı.

Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; yangın bölgelerine fidan dikileceklerini duyurdu. İmamoğlu, paylaşımında, “İBB ve iştiraklerimiz adına yangın bölgelerine 1 milyon 85 bin fidan dikeceğiz. Hiçbir şeyin, tüm yaşayan canlılarıyla yok olan ormanları birden geri getirmeyeceğini biliyoruz, ancak hızlıca dikeceğimiz fidanlar doğanın canlanmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

ANKARA'DAN FİDAN BAĞIŞI

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Türkiye'nin birçok bölgesinde süren yangınlarda zarar gören ormanları yeniden yeşertmek için başlattığı fidan kampanyası büyük ilgi gördü. Yurttaşlar, 4 saat içerisinde değeri 500 bin TL'yi aşan 8 binden fazla fidan bağışı yaptı.

Yavaş, Akdeniz ve Ege kıyıları başta olmak üzere ülke genelinde yaşanan yangınlarda kül olan ormanlar için sabah saat 10:30 sıralarında sosyal medya üzerinden fidan bağışı kampanyası başlattı.

Kampanyaya katılan yurttaşlar, bağışta bulundukları fidanların Adana, Antalya, Kayseri, Manisa, Mersin, Muğla ve Osmaniye bölgelerinden hangisine dikileceğini de belirleyebiliyor.