İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Semt Pazarı’nı ziyaret etti. Ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “YSK son noktayı koymak zorundadır” ifadelerini kullanırken, “Bu süreç artık bizim güvenimizi sarsmaktadır” diye konuştu. İmamoğlu, futbol maçlarına gitmesine yönelik eleştirilere, “Maçlara gitmeye devam edeceğim, ben bu milletin oy vererek seçtiği belediye başkanıyım” cevabını verdi. İmamoğlu, pazardaki yurttaşlara bugün […]

İmamoğlu: YSK son noktayı koymak zorundadır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Semt Pazarı’nı ziyaret etti. Ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “YSK son noktayı koymak zorundadır” ifadelerini kullanırken, “Bu süreç artık bizim güvenimizi sarsmaktadır” diye konuştu.

İmamoğlu, futbol maçlarına gitmesine yönelik eleştirilere, “Maçlara gitmeye devam edeceğim, ben bu milletin oy vererek seçtiği belediye başkanıyım” cevabını verdi.

İmamoğlu, pazardaki yurttaşlara bugün açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirdi. İmamoğlu, “Çok üzülüyoruz. Bugün işsizlik verileri açıklandı. 1 senede 1 milyon 260 bin kişi eklendi. Bunları konuşalım ya” dedi.

Bir gazetecinin “Maçlara gitmenizi kim istemedi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Son yılların en barışçıl, en huzurlu maçını izledim. Hem de dünyanın en önemli derbilerinden biri. İnsanlar sevgi gösterisinde bulundular. Ben bu durumdan tevazu çıkarırım, mahçubiyet çıkarırım. Beni kulübün yetkilisi aradı. Ben kim olduğunu açıklamam. Kamuya bunu açıklayacak olan kulüp yetkilisini arayan kişidir. O açıklasın, ben gerekli açıklamamı yaparım.”

İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Beni eleştirenlerin amigoluğa bile talip olacağını biliyorum. Ben bu durumdan tevazu ve mahcubiyet çıkarırım. Bıraksınlar maça niye gitti gitmedi meselesini. Evet beni maçın direktörü aradı, orası kamuya açık bir alan, benim maça gitmemin hiçbir mahsuru yok dedim. Kamuya bu süreci açıklayacak olan kulüp yetkilisini arayan kişidir. Ben maçlara gitmeye devam edeceğim. Maçlara da gideceğim, amatör maçlarına da gideceğim, pazarlara da gideceğim, işsizliği de göreceğim ki çözüm üreteyim. Toplumun arasındayım.”

“Kusura bakmasın, YSK son noktayı koymak zorundadır” diyen İmamoğlu, “Bu süreç artık bizim güvenimizi sarsmaktadır. Benim aklım ermiyor. YSK’yı göreve davet ediyorum” diye konuştu.