Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi öncülüğünde ‘Bodrum Sahipsiz Değildir' etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "İmar barışı ciddi bir hukuksuzluğun önünü açtı. Sosyal bir kaos yarattı" ifadelerini kullandı.

"İmar barışı sosyal kaos yarattı"

BİRGÜN İZMİR

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi öncülüğünde Bodrum’da ‘Bodrum Sahipsiz Değildir' etkinliği düzenlendi. Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, TMMOB Bodrum İKK Sekreteri Şehabettin Doğan, MUÇEP adına Rezzan Şebin, TURMEPA Bodrum Şube Başkanı Yaman Olgaç, Peynir Çiçeği Dernek Başkanı Sema Höcek ve vatandaşlar katıldı.

“İMAR BARIŞI HUKUKSUZLUĞUN ÖNÜNÜ AÇTI”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu konunun sadece kolon, balkon, oda konusu olmadığını konun yaşam ve doğa konusu olduğunu söyledi. Kaçak yapılaşmalara karşı kurum ve kuruluşlarla mücadele ettiklerini söyleyen Aras, “Öncelikle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günden bu yana kaçak yapılaşmaya karşı canla başla mücadele veren Osman Gürün başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yaptığı mücadeleler sayesinde kıyılarımız talan edilmekten kurtuldu. Şu anda da o mücadelesine devam ediyor. Bizim bu konuyla ilgili öncelikle hukuk sürecini başlatmamız gerekiyor. Ki biz bunları başlattık. Bundan sonra Bodrum'da sadece rehabilitasyon amaçlı planlama yapmamız gerekiyor. Sadece imar odaklı olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Değerlerimizi korumak için plan yapmamız gerekiyor. Bütün kurum ve kuruluşla birlikte hareket ediyoruz. Bodrum Belediyesine gelen her ruhsat Ticaret Odasına da gidiyor. İmar barışının tekrardan ele alınması gerekiyor. İmar barışı ciddi bir hukuksuzluğun önünü açtı. Sosyal bir kaos yarattı. Sen kaçak birini şikâyet ediyorsun o şikâyet edilen kişi sana düşman oluyor. Bu oda, balkon konusu değil. Bu konu doğayı yaşamı kısıtlayan konu” dedi.

“BU DOLGULAR KALDIRMAK BELEDİYENİN GÜCÜNÜ AŞAR”

Aras'ın konuşmasının ardından Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Bodrum’daki kaçak yapılaşmayla ilgili sırayla fikir ve düşüncelerini söyledi.

Peynir Çiçeği Dernek Başkanı Sema Höcek, dolgu yapılan yerlerin kaldırılması belediyelerin gücünü aşacağını söyledi. Höcek, “Kıyılar devletin mülkü değildir. Parası olan dolduruyor, parası olan işgal ediyor. Eyleme geçmeliyiz. Aldığımız kararları hayata geçirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“BİZİM YAPACAĞIMIZ HUKUKA GÜVENMEK”

ÖÇK isminin çok önemli ve güzel olduğunu söyleyen Başkan Gürün, şu sözlere yer verdi, “Bizim sonuna kadar yapacağımız şey hukuka güvenmek mücadelemize devam edeceğiz. Okluk koyu ile ilgili mücadelemiz ve davamız devam ediyor. Belediye neden yapamıyor neden sessiz kalıyor konusunda yetki ve sorumluluğumuz bir yere kadar.”

Bodrum trafiğini çözmek için simülasyon yaptırdıklarını başka çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, hiçbir senaryonun Bodrum trafiğine çözüm olmadığını söyledi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Arası kutladığına dikkat çeken Gürün, “Ahmet başkan bir soluklanalım diyor ne kadar çok haklı. Her yıl bir inşaat. Bodrum İstanbul’un bir mahallesi haline geldi. Türkiye’nin elit üstü yetişmiş insanları da geliyor, yiyip bitirmek ve sömürmek için insanları da geliyor. Derin bir nefes alın Bodrum’un artık dinlenmesi lazım. Bodrum’un ‘gelişme alanlarım neresi olabilir? Nerelerde yatak kapasitesi artırabilirim? Çeşidi nedir? Bunları hesaplaması lazım. Bodrum’un master planlarını hazırlamalıyız. Alt yapısıyla bütün ihtiyaçlarıyla birlikte hazırlanmalı” sözlerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılar Başkan Gürün ve Aras’a soru sordular. Soru-cevabın ardından toplantı sona erdi.