İmbat maden ocağında yangın çıktı, işçiler tahliye edildi

Soma'da facianın yaşandığı Eynez madeninin yakınların yer alan ve koşullarının çok daha kötü olduğu iddia edilen İmbat madeninin dışındaki depo ve koğuş bölgesinde yangın çıktı. İlk bilgilere göre can kaybı yaşanmezken, birçok işçi dumandan etkilendi.

Malzeme deposunda başladığı belirtilen yangının büyümesiyle, duman temiz hava girişine doğru ilerledi. Yangının havalandırma sistemlerinin etkilediği kaydedilirken, ocakta tahliye işlemine de başlandı.

Soma İtfaiyesi, bütün itfaiye ekiplerinin olay yerine sevk edildiğini açıkladı. Bölgeye çok sayıda ambulans da gönderildi. Yangın dakikalar sonra söndürülürken, dumandan etkilenen madenciler de tedavi altına alındı.

GÖÇÜK OLMUŞTU
Geçtiğimiz günlerde İmbat madeninde gerçekleşen göçükte bir madenci başından yaralanmıştı. Soma'da ‘ayak ustası’ olarak çalışan bir işçi, BirGün'e kömür ocaklarında hiçbir şeyin 13 Mayıs öncesinden farklı olmadığını, hatta daha kötü bir noktada bulunduğunu anlatmıştı.

BirGün muhabiri Erk Acarer'e konuşan madenci, "Ya yeni ‘Ermenek’ ya da yeni ‘Soma’ yaşamayı bekliyoruz. Her an ikisi de olabilir. Ölüme ya da emekliliğe koşuyorum. Başka seçeneğim yok! Burada bir facia yaşanırsa Soma’yı üçe katlar” diye uyarmıştı.

Devlet ve sermaye işbirliği: 301 yetmez, hepinizi öldürmek istiyoruz

İşte Soma gerçekleri

Soma’da göçük : 1 İşçi yaralı