TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla millet bahçesi projesi yapılmak istenen İmrahor Vadisi'nde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, Kanal Ankara projesi olarak isimlendirilen millet bahçesi projesinin “Lüks konut projelerine bir manzara, bir iç bahçe üretmek ve reklam malzemesi yapmak” için hayata geçirildiği belirtildi

İmrahor Vadisi'ne millet bahçesi: Kanal Ankara projesinin yeni adı millet bahçesi

İSMAİL ARI

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin katılımıyla millet bahçesi yapılmak istenilen İmrahor Vadisi'nde bir basın açıklaması düzenledi.

ŞPO Ankara Şube Başkanı Ceren İlter, “Ankara'daki sivil toplum örgütleri ve ekoloji toplulukları olarak bugün bu açıklamayı, nüfusu altı milyona yaklaşan bir kentin son hava koridorunu ve son nefesini de tüketecek olan İmrahor Vadisi Millet Bahçesi inşaatına karşı yapmaya karar verdik” diye konuştu.

OLUMSUZLUKLARI TÜM ANKARALILAR HİSSEDECEK

İmrahor Millet Bahçesi Projesi’ne ilişkin “Olumsuz etkilerini kısa sürede hissedecek olan tüm Ankaralıları dayanışmaya ve mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz” diye konuşan Ceren İlter, 2019 yılı Mart ayında hızlıca ihaleye çıkılmış ve inşaatına başlanmış olan bu projenin, ruhsatları da planları da sonraki süreçlerde hazırlanmıştır. Bütün bu hukuksuz tahribatın tek amacı sermayedarlara hizmet etmek, satılamayan, altı kayan Sinpaş Altınoran, Marina Ankara, Başkent Emlak Konutları gibi lüks konut projelerine bir manzara, bir iç bahçe üretmek ve reklam malzemesi yapmaktır” dedi.

imrahor-vadisi-ne-millet-bahcesi-kanal-ankara-projesinin-yeni-adi-millet-bahcesi-740301-1.

KANAL ANKARA PROJESİ’NİN YENİ ADI

“İmrahor Vadisi Millet Bahçesi bir çevre düzenlemesi işi değil; mahkemeler tarafından defalarca iptal edilen Kanal Ankara Projesinin yeni adıdır” ifadelerini kullanan İlter, şunları söyledi:

"Projeye dayanak olan plan en son 13 Aralık 2019 tarihinde bir kez daha mahkeme tarafından iptal edilmiştir. Projede, dereyi yer altında üç metrelik bir borunun içine hapsetmesi ve üzerine kilometrelerce uzanan 30 metre genişliğinde beton bir kanalda, yüksek bir işletme maliyetiyle su pompalanması öngörülmektedir. Üstelik bu su, vadinin yanıbaşındaki Eymir Gölü'nden çekilecektir. Bütün bu inşaatlarla da yüklenici firmaya çok yüksek miktarlarda kamu kaynağı aktarılmaktadır. İbadet yeri, kıraathane ve çardaklarıyla Millet Bahçesi projesi bu doğa talanına kılıf olacaktır.

PLANLAR DEFALARCA İPTAL EDİLDİ

Ankara'daki örgütler, ekoloji toplulukları, Ankara milletvekilleri ve tüm Ankaralılar olarak, mahkeme tarafından defalarca planları iptal edilen, İmrahor Vadisi Millet Bahçesi projesinin inşaatlarının durmasını, Mahkeme kararının Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi tarafından uygulanmasını, hava ve su sisteminin önemli bir parçası olarak İmrahor Vadisinin doğal niteliklerinin havzasıyla birlikte mutlak suretle korunmasını, kentimiz, yaşamımız ve geleceğimiz adına talep ediyoruz.”