Önce CHP'den sonra da Memleket Partisi'nden istifa ettikten sonra AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'nin, Memleket Partisi ile Zafer Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmaları için genel başkanlara teklif götürdüğü iddia edildi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce iddiayı doğrularken, kendisinin "Asla olmaz" demesi üzerine Çelebi'nin partiden istifa ettiğini söyledi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise iddiayı yalanladı.

İnce iddiayı doğruladı: Mehmet Ali Çelebi 'Cumhur İttifakı' teklifi götürmüş

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AKP'ye katılan Mehmet Çelebi'nin Zafer Partisi ve Memleket Partisi'ne Cumhur İttifakı’na katılmaları için teklif götürdüğü iddiasını partilerin genel başkanlarına sordu.

Muharrem İnce ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın açıklamalarını bugünkü köşe yazısına taşıyan Pehlivan, şunları kaydetti:

"Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılmasını konuştuğum bir eski asker söyledi: 'Gitmiş, Zafer Partisi’ni ve Memleket Partisi’ni de Cumhur İttifakı’na katmak istemiş. Genel başkanlarına bunu teklif etmiş.'

Acaba, dedim...

Önce Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı aradım. Çelebi ile 2-3 kez görüştüğünü belirten Özdağ’a 'Size AKP ile ittifaka girmenizi önerdi mi' diye sordum. Özdağ’dan aldığım yanıt netti: 'Hayır, zaten öyle bir şey demeye cesaret edemez.'

Daha sonra Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi aradım. İnce, Çelebi’nin de katıldığı bir MYK toplantısında yaşadıklarını aktardı. Buna göre, o MYK’de Mehmet Ali Çelebi Memleket Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasını teklif etmiş. Genel başkan İnce ise 'Asla olmaz' diye yanıt verince Çelebi partisinden ayrılma yoluna gitmiş.

Çelebi için Silivri mahkemeleriyle kavga eden Muharrem İnce şöyle bitirdi sözlerini: 'Çift maaşı sevdi kendisi. Hayatta ilkeler olur. Burada görüyoruz ki ilke de omurga da yok.”