CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayı olan Muharrem İnce, yerel seçimler öncesinde partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep etmesinin “Doğal olduğunu” söyledi

İnce: Kılıçdaroğulu ile görüşmemiz doğal

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’den aday gösterilen Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talebine ilişkin olarak, “Ben partinin Cumhurbaşkanı adayıyım. Yerel seçimler yaklaşmış. Sayın Genel Başkan ile görüşmemizden daha doğal bir şey olamaz” dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden manevi annesi Nezihe Altıok için Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

PARTİNİN, ÜLKENİN DERDİNDEYİM

Cenaze namazına katılan Muharrem İnce, camiden ayrılışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan randevu talebine ilişkin olarak, “Ben partinin Cumhurbaşkanı adayıyım. Yerel seçimler yaklaşmış. Sayın Genel Başkan ile görüşmemizden daha doğal bir şey olamaz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili soruyu da yanıtlayan İnce, “Ben kendi kişisel derdimin peşinde değilim. Ben ülkenin, partinin peşindeyim. Onların başarılı olması için uğraşıyorum, derdimiz bu” yanıtını verdi.

İnce ayrıca, Fox TV’den İsmail Küçükkaya’ya konuştu. İnce, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için, “Sandık konulursa adayım. Hakim gözetiminde olmasa da sandık konulsun. Örgüt motive olur. Bu kez seçime kadar 100 günlük süre var. Yeterli zaman, kazanabiliriz” ifadesini kullandı.

SP GÖRÜŞMESİ

Öte yandan CHP’nin ittifak görüşmeleri de sürüyor. Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu, Saadet Parti milletvekili Cihangir İslam ile özel bir görüşme yaptı. Görüşmede, “16 Nisan referandumunda ortaya çıkan sonucun bir benzerini elde etmek için işbirliği oluşturmak ve bunun için görüşmek önemli. Bu çerçevede Temel Bey’i de (Karamollaoğlu) ziyaret etmek istiyorum” mesajını ilen Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki hafta Karamollaoğlu’nu ziyaret ederek yerel seçime ilişkin iş birliği önerisi götürmesi bekleniyor.