İnce'ye destek: Gazeteciler halk adına yazar

BirGün Medya Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce, Cumhurbaşkanı'na Hakaret maddesi olarak da bilinen TCK 299. maddeden yargılandığı dava kapsamında yarın saat 10.00'da hakim karşısına çıkacak. İnce'nin yargılandığı dava öncesinde de siyasetçilerden "BirGün'ün yanındayız" mesajı geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Barış İnce'ye yönelik akrostişli savunma metni nedeniyle 5.5 hapis istemiyle açılan davada desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

ERDOĞAN DA BİLMELİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
"Basın özgürlüğünü her ortamda savunduk. Savunmaya da devam edeceğiz. Gazetecilerin bir tehdit unsuru olarak görülmesi demokrasiye zarar verir. Gazeteciler halk adına soru sorarlar ve yazarlar. Kişisel bir çıkar peşinde değillerdir. Onlar birer kamu görevlisidir. Bütün uygar dünya bunu biliyor. Erdoğan’ın da bilmesi gerekiyor."

İNCE BiRGÜN EMEKÇİLERİNİN YANINDAYIZ
HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş:
"Türkiye tarihinde Cumhurbaşkanı’na hakaretten dolayı yargılamaların bu kadar arttığı, rekora koştuğu bir dönem yaşamadık hiç. Hiç kimse konuşma ve düşüncelerini açıklama özgürlüğünü kullanamıyor, toplum baskı ile yargılamalarla sindirilmeye, susturulmaya çalışılıyor. Bir gazeteci olarak Barış İnce’nin bu şekilde yargılanmasının basın özgürlüğü, hukuk devleti, demokrasi ile ilgisi uzaktan, yakından bulunmamaktadır. Türkiye’de darbe Anayasası’nda yazılı olan düşünce ve ifade özgürlüğü sadece iktidar lehine konuşanlar için geçerlidir. Yargının kendi lehlerine dizaynından sonra maalesef kuvvetler ayrılığı da sadece bir yazılı ilke olarak Anayasa’da varlığını korumaktadır. Herkesin özellikle de toplum adına görev yapan gazetecilerin düşüncelerini açıklama, topluma haber verme hakkının kısıtlanmasının karşısındayız. Barış İnce ve BirGün emekçilerinin yanında olduğumuz bilinmelidir."

SALDIRIYA KARŞI DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök:
"Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de muhalif her kesimin susturulduğu, tehdit altında bulundurulduğu bir ortam istiyor. İstiyor ki kendi antidemokratik, kamu vicdanını yaralayan uygulamaları eleştirilmesin. Sadece kendisinin övülmesini istiyor. Karşı çıkan herkesi düşman ilan ederek üzerine acımasızca, elindeki her türlü olanağı kullanarak saldırıyor. Ancak veremeyeceği hesapları var. Genel Başkanımız hakkında da daha önce “Hırsızdan cumhurbaşkanı olmaz” sözünü söyledi diye dava açmıştı. Yargılama aşamasında mahkemeden 17-25 Aralık tapeleri istenince davadan feragat edip, tazminat davasını düşürdüler. BirGün gazetesini yaptığı haberciliği içlerine sindiremedikleri için hedef seçmişlerdir. Her türlü muhalif sesi olduğu gibi BirGün gazetesini de susturmaya yönelik bu tür saldırılara karşı desteğimiz devam edecek."

BirGün'ün çağrısı: 2 Haziran'da Çağlayan'dayız

6 yıl hapis istenen akrostişli savunmanın savunması

Basın örgütleri: Halkın haber alma hakkı engelleniyor