İnce’yi eleştiren ‘tarafsız’ Danıştay üyesi hakkında soruşturmaya ret!

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi kamuoyuna açık biçimde eleştiren, tarafsız olması anayasal bir kural olan Danıştay’ın üyesi Aysel Demirel hakkındaki soruşturma talebi reddedildi.

Danıştay Başkanlık Kurulu, İnce’yi hedef alan Demirel hakkında soruşturma talebini reddetti. Kararda, Demirel’in attığı tweet’in “hâkimlik vakar ve şerefi ile bağdaşmayan veya hizmetin aksamasına yol açan hal ve hareket’’ niteliğinde bulunmadığı belirtildi. Demirel, Twitter hesabından şunları yazmıştı: “Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık unutmayacağız.”

YARSAV Kurucu Başkanı, Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Avukat İsmail Sami Çakmak, Demirel hakkında Danıştay Başkanlığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu dilekçesinde, gelen tepkiler üzerine ertesi gün tweet’i silen Demirel’in davranışının, “Yargıçlık vakar ve onuruna uygun” olmadığı, “Tarafsız olma” niteliğinden uzak olduğu vurgulanmıştı.

Yandaşlık, hâkimliğin şerefine uygunmuş!
Şikâyeti inceleyen Danıştay Birinci Başkanlık Kurulu, Demirel’in Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesini uygun görmedi. Danıştay Genel Sekreteri Abdurrahman Gençbay, kararı şikâyetçilere tebliğ etti. Şikayetçilere verilen cevapta Başkanlar Kurulu’nun kararının ek olarak gönderilmemesi dikkat çekti.