İnci Aral, Edebiyat ve Günümüz söyleşisinin konuğu olacak

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İstanbul'da kültür sanat etkinliklerine devam ediyor. Kültür Sanat Komisyonu’nun hazırladığı söyleşi programının üçüncüsü “Edebiyat ve Günümüz” başlığıyla 17 Ocak 2020 Cuma günü saat 14.00’de TGC Basın Müzesi’nde yapılacak.

Moderatörlüğünü TGC Kültür Sanat Komisyonu sekreteri Gamze Akdemir’in üstleneceği söyleşinin konuğu usta edebiyatçı İnci Aral olacak.

Günümüzün değişen yazın anlayışı, okur profili beklentileri, dönemimizin revaçtaki türleri konularının ele alınacağı söyleşiye TGC üyeleri, gazeteciler, yazarlar ve iletişim fakülteleri öğrencileri davetli.

Saat 14:00'de başlayacak olan etkinlik, 15:30'da sonlanacak.

İNCİ ARAL

1944'te Denizli'de doğdu. Manisa İlköğretmenokulu'nu ve Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü bitirdi. Samsun, Manisa ve İzmir'de ve Gazi Eğitim Enstitüsü'nde öğretmenlik yaptı.

Edebiyat dünyasına 1977'de dergilerde yayınlanan öyküleriyle girdi, öyküleri Varlık, Dönemeç, Soyut Sesimiz gibi dergilerde yayımlandı. İlk öykü kitabı 1979’da yayınlanan “Ağda Zamanı” ile Akademi Kitabevi 1980 İlk Kitap Öykü Başarı Ödülü’nü aldı. Nevzat Üstün Öykü Ödülü'nü aldığı “Kıran Resimleri” kitabı 1989'da Fransızca'ya çevrilip yayınlamdı.

İlk romanı “Ölü Erkek Kuşlar” ile 1992 Yunus Nadi Roman Ödülü’ne değer görüldü. Roman, öykü, anlatı, inceleme dalında yayımlanmış çok sayıda eseri bulunan İnci Aral yapıtlarında bireylerin dünyalarını anlattığı gibi Türkiye'nin siyasi ve sosyo-ekonomik sorunlarına da değinmiştir.